Se preancalzeste cuptorul la 425 f (220C), se pregateste o tava cu hartie de copt.
se pun toate ingredientele, cu exceptia unui ou si a stafidelor, in vazul mixerului sau in vasul in care urmeaza sa framantati aluatul. Daca folositi masina, se ataseaza paleta si se invarte pentru 2 minute exact, la viteza cea mai mica. Daca framantati manual se face pentru 5 minute exact. Framantatul de durata mai mare face ca sconurile sa fie un esec.
Eu am amestecat prima data ingredientele uscate, apoi am batut oul cu putin lapte din cantitatea prevazuta si l-am adaugat peste faina, apoi untul cubulete si restul de lapte, toate astea cu mixerul mergand si cu ochii pe ceas, sa nu depasesc timpul de 2 minute de framantare.
Dupa cele 2 minute (5 pentru framantarea manuala) se incorporeaza stafidele, se mai impatura aluatul cateva secunde si se scoate apoi pe o suprafata de lucru, infainata. Aluatul este moale si lipicios. Se da o forma rotunda, groasa de 4 cm. (se foloseste sucitorul sau, prin apasare usoara, degetele).
Se ia o inelul de copt (sau un pahar cu muchia foarte subtire) si se decupeaza biscuitii. Se aseaza pe tava de copt pregatita din timp.
Oul ramas se sparge, se amesteca cu putina apa si se ung biscutii pe suprafata lor cu solutia obtinuta. Trebuie sa avem mare grija sa nu curga solutia de ou pe marginile biscuitilor pentru ca ii opresc din crestere.
Se pune tava cu biscuiti la frigider pentru jumatate de ora, se scoate, se mai unge inca odata, prin pensulare, cu solutia de ou/apa, la fel, avand grija sa nu se prelinga pe margini, dam la cuptorul preancalzit si coacem 12-15 minute, scoatem de la cuptor, racim pe un gratar.
Servim cu unt si gemul preferat lana o cana cu lapte
Este un mic dejun satios si asa cum am mai spus, pacatos de bun, care da dependenta.
In urma taierii au ramas resturile de aluat, care daca le framantam, nu vor mai creste in cuptor, dar vor fi la fel de pufoase in interior. Pentru exemplificare, am sa atasez si doua poze cu tava si farfuria cu resturi (scrie la poze care sant)
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii