Se preancalzeste cuptorul la 425 f (220C), se pregateste o tava cu hartie de copt.
se pun toate ingredientele, cu exceptia unui ou si a stafidelor, in vazul mixerului sau in vasul in care urmeaza sa framantati aluatul. Daca folositi masina, se ataseaza paleta si se invarte pentru 2 minute exact, la viteza cea mai mica. Daca framantati manual se face pentru 5 minute exact. Framantatul de durata mai mare face ca sconurile sa fie un esec.
Eu am amestecat prima data ingredientele uscate, apoi am batut oul cu putin lapte din cantitatea prevazuta si l-am adaugat peste faina, apoi untul cubulete si restul de lapte, toate astea cu mixerul mergand si cu ochii pe ceas, sa nu depasesc timpul de 2 minute de framantare.
Dupa cele 2 minute (5 pentru framantarea manuala) se incorporeaza stafidele, se mai impatura aluatul cateva secunde si se scoate apoi pe o suprafata de lucru, infainata. Aluatul este moale si lipicios. Se da o forma rotunda, groasa de 4 cm. (se foloseste sucitorul sau, prin apasare usoara, degetele).
Se ia o inelul de copt (sau un pahar cu muchia foarte subtire) si se decupeaza biscuitii. Se aseaza pe tava de copt pregatita din timp.
Oul ramas se sparge, se amesteca cu putina apa si se ung biscutii pe suprafata lor cu solutia obtinuta. Trebuie sa avem mare grija sa nu curga solutia de ou pe marginile biscuitilor pentru ca ii opresc din crestere.
Se pune tava cu biscuiti la frigider pentru jumatate de ora, se scoate, se mai unge inca odata, prin pensulare, cu solutia de ou/apa, la fel, avand grija sa nu se prelinga pe margini, dam la cuptorul preancalzit si coacem 12-15 minute, scoatem de la cuptor, racim pe un gratar.
Servim cu unt si gemul preferat lana o cana cu lapte
Este un mic dejun satios si asa cum am mai spus, pacatos de bun, care da dependenta.
In urma taierii au ramas resturile de aluat, care daca le framantam, nu vor mai creste in cuptor, dar vor fi la fel de pufoase in interior. Pentru exemplificare, am sa atasez si doua poze cu tava si farfuria cu resturi (scrie la poze care sant)
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii