Scones

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Scones

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati (plus marginile)
  • 2 cups (280-290 gr, depinde de umiditate)
  • faina
  • 2 oua mijlocii (unul la aluat si al doilea ptr uns)
  • 2 1/2 linguri scuturate de zahar
  • 3/4 lingura de praf de copt
  • 55 gr unt moale
  • 125 ml lapte
  • 2 1/2 linguri de stafide aurii (galbene-sultans)

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 425 f (220C), se pregateste o tava cu hartie de copt.

se pun toate ingredientele, cu exceptia unui ou si a stafidelor, in vazul mixerului sau in vasul in care urmeaza sa framantati aluatul. Daca folositi masina, se ataseaza paleta si se invarte pentru 2 minute exact, la viteza cea mai mica. Daca framantati manual se face pentru 5 minute exact. Framantatul de durata mai mare face ca sconurile sa fie un esec.

Eu am amestecat prima data ingredientele uscate, apoi am batut oul cu putin lapte din cantitatea prevazuta si l-am adaugat peste faina, apoi untul cubulete si restul de lapte, toate astea cu mixerul mergand si cu ochii pe ceas, sa nu depasesc timpul de 2 minute de framantare.

Dupa cele 2 minute (5 pentru framantarea manuala) se incorporeaza stafidele, se mai impatura aluatul cateva secunde si se scoate apoi pe o suprafata de lucru, infainata. Aluatul este moale si lipicios. Se da o forma rotunda, groasa de 4 cm. (se foloseste sucitorul sau, prin apasare usoara, degetele).

Se ia o inelul de copt (sau un pahar cu muchia foarte subtire) si se decupeaza biscuitii. Se aseaza pe tava de copt pregatita din timp.

Oul ramas se sparge, se amesteca cu putina apa si se ung biscutii pe suprafata lor cu solutia obtinuta. Trebuie sa avem mare grija sa nu curga solutia de ou pe marginile biscuitilor pentru ca ii opresc din crestere.

Se pune tava cu biscuiti la frigider pentru jumatate de ora, se scoate, se mai unge inca odata, prin pensulare, cu solutia de ou/apa, la fel, avand grija sa nu se prelinga pe margini, dam la cuptorul preancalzit si coacem 12-15 minute, scoatem de la cuptor, racim pe un gratar.

Servim cu unt si gemul preferat lana o cana cu lapte
Este un mic dejun satios si asa cum am mai spus, pacatos de bun, care da dependenta.

In urma taierii au ramas resturile de aluat, care daca le framantam, nu vor mai creste in cuptor, dar vor fi la fel de pufoase in interior. Pentru exemplificare, am sa atasez si doua poze cu tava si farfuria cu resturi (scrie la poze care sant)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie