Scones

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Scones

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati (plus marginile)
  • 2 cups (280-290 gr, depinde de umiditate)
  • faina
  • 2 oua mijlocii (unul la aluat si al doilea ptr uns)
  • 2 1/2 linguri scuturate de zahar
  • 3/4 lingura de praf de copt
  • 55 gr unt moale
  • 125 ml lapte
  • 2 1/2 linguri de stafide aurii (galbene-sultans)

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 425 f (220C), se pregateste o tava cu hartie de copt.

se pun toate ingredientele, cu exceptia unui ou si a stafidelor, in vazul mixerului sau in vasul in care urmeaza sa framantati aluatul. Daca folositi masina, se ataseaza paleta si se invarte pentru 2 minute exact, la viteza cea mai mica. Daca framantati manual se face pentru 5 minute exact. Framantatul de durata mai mare face ca sconurile sa fie un esec.

Eu am amestecat prima data ingredientele uscate, apoi am batut oul cu putin lapte din cantitatea prevazuta si l-am adaugat peste faina, apoi untul cubulete si restul de lapte, toate astea cu mixerul mergand si cu ochii pe ceas, sa nu depasesc timpul de 2 minute de framantare.

Dupa cele 2 minute (5 pentru framantarea manuala) se incorporeaza stafidele, se mai impatura aluatul cateva secunde si se scoate apoi pe o suprafata de lucru, infainata. Aluatul este moale si lipicios. Se da o forma rotunda, groasa de 4 cm. (se foloseste sucitorul sau, prin apasare usoara, degetele).

Se ia o inelul de copt (sau un pahar cu muchia foarte subtire) si se decupeaza biscuitii. Se aseaza pe tava de copt pregatita din timp.

Oul ramas se sparge, se amesteca cu putina apa si se ung biscutii pe suprafata lor cu solutia obtinuta. Trebuie sa avem mare grija sa nu curga solutia de ou pe marginile biscuitilor pentru ca ii opresc din crestere.

Se pune tava cu biscuiti la frigider pentru jumatate de ora, se scoate, se mai unge inca odata, prin pensulare, cu solutia de ou/apa, la fel, avand grija sa nu se prelinga pe margini, dam la cuptorul preancalzit si coacem 12-15 minute, scoatem de la cuptor, racim pe un gratar.

Servim cu unt si gemul preferat lana o cana cu lapte
Este un mic dejun satios si asa cum am mai spus, pacatos de bun, care da dependenta.

In urma taierii au ramas resturile de aluat, care daca le framantam, nu vor mai creste in cuptor, dar vor fi la fel de pufoase in interior. Pentru exemplificare, am sa atasez si doua poze cu tava si farfuria cu resturi (scrie la poze care sant)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata