Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.
Peste faina, am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.
Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.
Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.
Foarte bune si calde si reci.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii