Preparare aluat:
Faina proaspat cernuta se amesteca cu margarina. Cand margarina s-a incorporat bine se adauga apa calduta, sarea si otetul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul obtinut se pune in frigider pentru aproximativ o ora.
Intre timp se prepara compozitia de urzici.
Preparare umplutura:
Urzicile se fierb in apa cu putina sare. Acestea nu se fierb in totalitate!!! Dupa ce se ia de pe foc, acestea se pun la scurs si se lasa la racit, urmand sa fie taiate marunt.
Ceapa se taie cubulete micute si se caleste pana devine transparenta in ulei. Peste se adauga ciupercile taiate feliute. Acestea se lasa pe foc pana ce se evapora apa. Cand apa s-a evaporat se adauga usturoiul zdrobit. Peste aceasta compozitie se adauga si urzicile taiate marunt. Compozitia obtinuta se mai lasa pe foc pana ce urzicile se patrund. Cand totul este gata se adauga mararul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta. Compozitia se lasa sa se raceasca!!!
Aluatul se imparte in patru parti egale. Se intinde din fiecare bucatica cate o foaie subtire si se umple cu compozitia de urzici si ciuperci. Fiecare foaie se ruleaza precum o rulada si se aseaza in tava pe foaia de copt.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce ruladele se rumenesc usor.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie feliute potrivite la fel ca si cele de rulada.
Pofta buna!!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii