Prajitura steluta cu gem de gutui

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura steluta cu gem de gutui

Ingrediente

  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 plic praf de copt
  • 750 gr faina de grau
  • praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • 1 kg gem de gutui

Mod de preparare

Mai intai, se pun intr-un vas untura rece, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie, se lipeste aluatul de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora dupa care se poate prelucra.


Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in patru bucati egalem, se intind foi rotunde, se pune in tava mare de la aragaz hartie de copt, se presara putina faina de grau si se asaza o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si se decupeaza cu ajutorul unui vas rotund si a unui cutit. Peste prima foaie se adauga gem de gutui, se intinde cu spatula, se mai pune o foaie de aluat, inca un strat de gem, alta foaie si inca un strat de gem, la final se pune ultima foaie de aluat.


Pe mijlocul foilor se pune o cana sau un pahar cu gura in jos si se taie foile de la mijloc spre margini, la inceput se taie in patru, apoi inca in patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Se prind cu mana doua fasaii si se rasucesc din interior spre exterior si se prind la capete, se face la fel cu toate fasiile pana se obtine o prajitura in forma de steluta, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru circa o ora. Cand s-a rumenit frumos, se scoate tava si se stropeste cu zahar vanilat.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Bucataras.RO

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si...

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post