Prajitura Rapida cu Eugenia, Budinca si Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -14 eugenii
  • -1 banana mare
  • -5 capsuni mari
  • -3 budinci diferite, eu am ales cocos,capsuni si vanilie
  • -1,35 l lapte
  • -12 linguri zahar
  • -1 bucata de ciocolata
  • -zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-o tava cu peretii inalti, asezam eugeniile.

Dupa care, masuram 450ml lapte, cu care facem prima budinca, in cazul meu de cocos. Asadar, punem 350ml lapte la fiert, iar intr-un bol amestecam budinca cu 4 linguri zahar si 100ml lapte si amestecam.

Cand laptele, incepe sa clocoteasca, adaugam budinca de cocos si lasam sa fiarba totul, pana se ingroasa. Budinca asa fierbinte, o punem peste eugenii.

Separat, taiem banana in bucatele si stoarcem zeama de lamaie peste ele, asa incat sa nu se oxideze, dupa care le aranjam, peste budinca de cocos.

Acum pregatim urmatoarea budinca. Asadar, punem la fiert, 350ml lapte, iar intr-un bol amestecam budinca de capsuni cu 4 linguri de zahar si 100ml de lapte. Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam budinca de capsuni si lasam sa fiarba, pana se ingroasa.

Fierbinte, se pune peste bucatile de banana. Capsunile le taiem, iar taiate, le aranjam peste budinca de capsuni.

Acum, punem la fiert 350 ml lapte, iar intr-un bol amestecam budinca de vanilie cu 4 linguri de zahar si 100ml de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam budinca de vanilie si o lasam sa fiarba pana se ingroasa. Fierbinte, o punem peste capsuni. Lasam sa se raceasca bine, bine, pt 2h cel putin, dupa care radem ciocolata.
Daca preferati, puteti pune frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie