- se cantaresc ouale (in coaja) si apoi se cantareste tot atata zahar, faina si unt;
- se freaca untul spuma si se continua amestecatul cu cantitatea de zahar corespunzatoare;
- cand s-a ajuns la completa dizolvare a zaharului se adauga galbenusurile de ou, unul cate unul amestecand dupa fiecare;
- se rade coaja unei lamai (o lamaie pentru 4 oua) si se adauga;
- se toarna faina amestecata cu praful de copt (aproximativ 1 lingurita pentru 4 oua)
- se bat albusurile si se amesteca usor, de jos in sus in compozitie;
- se unge o tava si se presara zahar tos, se toarna compozitia in tava si se presara nuca macinata sau tocata din cutit;
- se da la cuptor pentru 1/2 ora;
- se face un sirop de zahar si se stoarce lamaie; se gusta si se apreciaza daca gusturile sunt echilibrate;
- se scoate prajitura, se rastoarna pe platou, se inteapa sarguincios cu un ac lung in cat mai multe locuri si se toarna siropul de lamaie incet, avand grija sa absoarba siropul inainte de-a pune alta lingura;
- se portioneaza mai bine dupa ce se raceste (eu n-am avut norocul asta fiindca s-a mancat calda ...)
Pofta buna!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii