Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta, se adauga sare, apoi se amesteca, adaugand cate putina apa calda pana ajunge la consistenta unui aluat de paine.
Se framanta aluatul adaugand cate putin ulei, iar cand nu se mai lipeste de palme, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se formeaza un sul mai subtire sau doua daca este mult aluat; se taie bucati mici, egale, cu fiecare se formeaza in palme mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min.
Se ung cu galbenus, apoi la cuptor vor sta 30 min.
In acest timp se piseaza bine usturoiul se face un mujdei, se amesteca cu iaurt si se lasa deoparte. Pompustele dupa ce s-au copt, cat sunt calde se pun intr-un castron, se rastoarna peste ele usturoiul, se acopera castronul apoi se agita,astfel amestecandu-se cu mujdei.
Se consuma calde!
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii