Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta, se adauga sare, apoi se amesteca, adaugand cate putina apa calda pana ajunge la consistenta unui aluat de paine.
Se framanta aluatul adaugand cate putin ulei, iar cand nu se mai lipeste de palme, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se formeaza un sul mai subtire sau doua daca este mult aluat; se taie bucati mici, egale, cu fiecare se formeaza in palme mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min.
Se ung cu galbenus, apoi la cuptor vor sta 30 min.
In acest timp se piseaza bine usturoiul se face un mujdei, se amesteca cu iaurt si se lasa deoparte. Pompustele dupa ce s-au copt, cat sunt calde se pun intr-un castron, se rastoarna peste ele usturoiul, se acopera castronul apoi se agita,astfel amestecandu-se cu mujdei.
Se consuma calde!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii