Pogacele Fragede cu Jumari

Complexitate
redusa
Pogacele Fragede cu Jumari

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 160 gr jumari
  • 200 gr untura
  • 4 galbenusuri ou
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 400 ml smantana
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ).

Intr-un vas punem 600 gr faina, 1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana. Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Suprafata de lucru o presaram cu faina, aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede).

Dupa ce ne-am descarcat nervii pe aluat presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata (cum nimeriti. . . ).

Impaturim, latura dinspre noi o ducem pana la mijlocul aluatului, latura opusa ei o aducem peste latura pliata pana o acoperim. Acum latura din dreapta o aducem pana la mijloc apoi peste ea pliem latura din stanga. Am pliat si intindem aluatul iarasi la grosimea de 1 deget.

Concluzie :Intindem aluatul de 3 ori una dupa alta dupa ce am pliat, apoi la a 4 -a intindere lasam aluatul de 2 degete grosime, o crestam la suprafata cu un cutit si apoi o decupam. Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute apoi reducem intensitatea focului la jumate.

Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra si vedem ca dedesubt au vatra.

Pofta Buna ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Bucataras.RO

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar

foto credit Tudor Raiciu

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui