Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval razuit
  • 500 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 300 ml ulei
  • 4 lingurite sare
  • 100 gr rama (unt pentru uns aluatul)
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam in laptele caldut cei 50 gr drojdie si lasam la dospit. Cartofii ii fierbem in coaja apoi ii zdrobim. Intr-un vas punem 1 kg faina la care adaugam maiaua, 4 lingurite sare, cartofii zdrobiti, si 300 ml ulei. Framantam bine pana aluatul se omogenizeaza si lasa la dospit pentru 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit topim 100 gr rama, aluatul il intindem (de grosimea degetului aratator, pe masa presaram si faina sa nu se prinda aluatul)si il ingem cu o parte din rama topita si presaram cu cascaval ras.

Impaturim aluatul uns in felul urmator:
1. partea de jos il ducem in sus cam un sfert din latimea aluatului, partea de sus il aducem in jos tot atat cat partea de jos obtinand astfel trei parti.

2. Partea de jos il ducem acum peste parte de sus. Obtinem astfel o banda impaturita in trei.

3. Dreapta bandei de aluat il aducem pana la mijloc si restul de aluat care a ramas il punem dedesubtul aluatului ce a fost impaturit

Lasam astfel impaturit aluatul 15 minute si apoi il intindem din nou. Repetam faza cu unsul si presarat de cascaval, impaturim din nou si lasam iar la odihna 15 minute. In final intindem aluatual de grosimea unui deget il decupam cu o forma rotunda, punem pogacelele decupate in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra le ungem cu ou.

Pornim cuptorul si il lasam la incalzit 10 minute la foc maxim, apoi introducem tava cu pogacele la copt. Le tinem in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem la foc mediu pana se fac aurii. Se scot intr-un vas si se acopera. Obtinem pogacele foarte pufoase si usoare.

Sunt la fel de bune si daca in compozitia aluatului nu puneti si cascaval.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Pizza picanta
Bucataras.RO

Pizza picanta

Pizza picanta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala