Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval razuit
  • 500 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 300 ml ulei
  • 4 lingurite sare
  • 100 gr rama (unt pentru uns aluatul)
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam in laptele caldut cei 50 gr drojdie si lasam la dospit. Cartofii ii fierbem in coaja apoi ii zdrobim. Intr-un vas punem 1 kg faina la care adaugam maiaua, 4 lingurite sare, cartofii zdrobiti, si 300 ml ulei. Framantam bine pana aluatul se omogenizeaza si lasa la dospit pentru 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit topim 100 gr rama, aluatul il intindem (de grosimea degetului aratator, pe masa presaram si faina sa nu se prinda aluatul)si il ingem cu o parte din rama topita si presaram cu cascaval ras.

Impaturim aluatul uns in felul urmator:
1. partea de jos il ducem in sus cam un sfert din latimea aluatului, partea de sus il aducem in jos tot atat cat partea de jos obtinand astfel trei parti.

2. Partea de jos il ducem acum peste parte de sus. Obtinem astfel o banda impaturita in trei.

3. Dreapta bandei de aluat il aducem pana la mijloc si restul de aluat care a ramas il punem dedesubtul aluatului ce a fost impaturit

Lasam astfel impaturit aluatul 15 minute si apoi il intindem din nou. Repetam faza cu unsul si presarat de cascaval, impaturim din nou si lasam iar la odihna 15 minute. In final intindem aluatual de grosimea unui deget il decupam cu o forma rotunda, punem pogacelele decupate in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra le ungem cu ou.

Pornim cuptorul si il lasam la incalzit 10 minute la foc maxim, apoi introducem tava cu pogacele la copt. Le tinem in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem la foc mediu pana se fac aurii. Se scot intr-un vas si se acopera. Obtinem pogacele foarte pufoase si usoare.

Sunt la fel de bune si daca in compozitia aluatului nu puneti si cascaval.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Aperitiv frittata cu paste si legume
Bucataras.RO

Aperitiv frittata cu paste si legume

Frittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...

Aperitiv frittata cu paste si legume
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti