Poale-n Brau de Post

Complexitate
redusa
Poale-n Brau de Post

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g de zahar
  • Coaja de lamaie si de portocala
  • Vanilie
  • 45g de drojdie (dizolvata in apa calda cu 4 lingurite de zahar si 4 lingurite de faina)
  • 1 pahar de ulei
  • Umplutura :
  • Magiun sau gem de prune
  • Nuci sau alune macinate
  • margarina vegetala

Mod de preparare

Maiaua de drojdie se adauga peste faina cu mirodeniile si zaharul, se framanta un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adauga paharul de ulei in 2 transe consecutive. Aluatul trebuie sa absoarba integral uleiul, devenind suplu. Lasam la crescut la loc caldut ferit de curent pana cand dubleza de volum.

Din aluatul crescut luam cate o manuta, intindem, ungem cu margarina, presaram cu nucile macinate, punem o lingurita de magiun, formam placintica. Asezam pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie, lasam sa mai creasca cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apa cu zahar fiecare placintica, dam la cuptorul preincalzit la 180A°C. Cand s-au copt scoatem din cuptor acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minute, se dau cu zahar pudra si se servesc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate