Poale-n Brau de Post

Complexitate
redusa
Poale-n Brau de Post

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g de zahar
  • Coaja de lamaie si de portocala
  • Vanilie
  • 45g de drojdie (dizolvata in apa calda cu 4 lingurite de zahar si 4 lingurite de faina)
  • 1 pahar de ulei
  • Umplutura :
  • Magiun sau gem de prune
  • Nuci sau alune macinate
  • margarina vegetala

Mod de preparare

Maiaua de drojdie se adauga peste faina cu mirodeniile si zaharul, se framanta un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adauga paharul de ulei in 2 transe consecutive. Aluatul trebuie sa absoarba integral uleiul, devenind suplu. Lasam la crescut la loc caldut ferit de curent pana cand dubleza de volum.

Din aluatul crescut luam cate o manuta, intindem, ungem cu margarina, presaram cu nucile macinate, punem o lingurita de magiun, formam placintica. Asezam pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie, lasam sa mai creasca cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apa cu zahar fiecare placintica, dam la cuptorul preincalzit la 180A°C. Cand s-au copt scoatem din cuptor acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minute, se dau cu zahar pudra si se servesc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici