Cum ultimele prune nu trebuiau ratate, m-am gândit să le folosesc ca și umplutura la un aluat de plăcintă rustic și să le asociez cu o cremă improvizată, iar rezultatul a fost pe măsură!
Pentru aluat, turnam într-un vas mare 150 de ml apă rece, adăugăm sarea, o linguriță zahăr, uleiul și un ou bătut , amestecăm bine. Separat, dizolvam drojdia în apa călduță, adăugăm o linguriță zahăr, puțină făină și o lăsăm la dospit câteva minute.
Când a dospit, adăugăm făina și drojdia peste restul ingredientelor.
Frământăm un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm la dospit o oră și jumătate.
Pentru umplutura, scoatem samburii din prune, le feliem în jumătăți, le amestecăm intr-un recipient cu condimente și zahăr după gust, le lăsăm deoparte.
Când a dospit aluatul, îl împărțim în două, întindem doua foi.
Prima foaie o așezăm într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, presaram puțin pesmet, adăugăm prunele, punem deasupra cea de-a doua foaie, facem o tăietură la mijloc, să iasă aburul, apoi ungem plăcinta cu gălbenuș de ou, presaram semințe și o coacem 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă, curatam nucile, prajim miezul cca. 5 minute într-o tigaie nonaderenta, le macinam.
Le amestecăm cu smantana fermentata, miere după gust și puțin rom.
Servim placinta calda sau rece cu crema de nuci alături!
Poftă buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii