Placinte mocanesti

Complexitate
redusa
Placinte mocanesti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri, 380 g faina, 200ml lapte, 1/ lingurita sare
  • Pentru uns foile: 150 g grasime: unt/untura
  • Grasime pt prajit
  • Umplutura: 250 g branza de burduf amestecata cu un ou

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele mentionate.Se imparte in 4.
Din fiecare bucata se intinde o foaie de marimea unei farfurii.Se unge cu grasime. Se suprapun cele 4 foi. Ultima se unge cu untura pe deasupra, doar o jumatate. Se pliaza partea neunsa peste cea unsa. Vor fi 8 foi lipite cu grasime. Se lasa la rece 1 ora.
Se intinde o foaie dgroasa de 0,5 cm si se taie patrate de 8 cm. Se pune branza cu o lingurita pe fiecare patrat. Se inchid lipind marginile. Se prajesc in untura incinsa. Se scot pe o sita sau pe hartie de bucatarie.
Sunt delicioase la bere sau vin fiert.
Sa nu va sperie timpul de lucru: 2 ore includ si ora de odihna a aluatului, in care se poate face altceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici