Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.
Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. Se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.
Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!
Retete de Pasti Ador cozonacul cu aluat oparit. Se mentine proaspat si pufos mai multe zile. Iar umplutura de albusuri si...
Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuciCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii