Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare),adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie mai adaugam sare.
Aluatul il mai framantam putin, dupa care il impartim in 2 bucati egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.
Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca 30 min la 180 C.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii