Se cerne faina de grau si se pune peste ea, sare, un ou si zaharul vanilat.
Intr-o cratita, se pune iaurtul, untul si zaharul si se topeste pe foc mic, apoi se opreste focul si se adauga cubul de drojdie si se amesteca bine.
Se toarna compozitia obtinuta peste faina si se incepe framantarea, pe parcurs se mai adauga apa calduta, doar daca este necesar, daca nu este necesar, nu se adauga, se cauta sa se obtina un aluat suficient de tare, dar nu prea tare. Mai spre final, se adauga ulei, putin cate putin si se framanta aluatul foarte bine, asa ca pentru cozonac. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca, pana cand aluatul isi dubleaza cantitatea.
Se pune intr-un vas, branza de vaci, peste branza se pun zaharul, ouale, esenta, sare, stafide si se omogenizeaza bine.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si fiecare bucata se intinde pe masa de lucru, cu sucitorul sub forma rotunda. Peste foaie, se pune branza din belsug si se rasuceste foaia, apoi se ruleaza si se pune pe mijloc, intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt, apoi se pun pe langa ea, alte placinte, pana cand se umple tava. Mie mi-au incaput 7 placinte, alte 4 le-am pus in alta tava. Se lasa tava pe aragaz, macar 15 minute, sa inceapa sa creasca.
Se ung placintele cu ou batut cu putina miere de albine, se presara seminte de susan si se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora; cand sunt gata, se ung cu miere de albine. Sa aveti pofta dragilor, la placinte foarte pufoase cu gust de unt!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii