Placinte cu branza dulce de vaci

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza dulce de vaci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg faina de grau
  • -1 ou
  • -150 gr unt
  • -1 cub drojdie
  • -1 cutie iaurt natural
  • -100 ml apa
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -100 ml. ulei
  • -1 praf de sare
  • -3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1,5 kg branza dulce de vaci
  • -6 linguri zahar
  • -1 cana de 300 gr stafide aurii
  • -1 esenta de rom
  • -4 oua
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Se cerne faina de grau si se pune peste ea, sare, un ou si zaharul vanilat.
Intr-o cratita, se pune iaurtul, untul si zaharul si se topeste pe foc mic, apoi se opreste focul si se adauga cubul de drojdie si se amesteca bine.
Se toarna compozitia obtinuta peste faina si se incepe framantarea, pe parcurs se mai adauga apa calduta, doar daca este necesar, daca nu este necesar, nu se adauga, se cauta sa se obtina un aluat suficient de tare, dar nu prea tare. Mai spre final, se adauga ulei, putin cate putin si se framanta aluatul foarte bine, asa ca pentru cozonac. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca, pana cand aluatul isi dubleaza cantitatea.
Se pune intr-un vas, branza de vaci, peste branza se pun zaharul, ouale, esenta, sare, stafide si se omogenizeaza bine.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si fiecare bucata se intinde pe masa de lucru, cu sucitorul sub forma rotunda. Peste foaie, se pune branza din belsug si se rasuceste foaia, apoi se ruleaza si se pune pe mijloc, intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt, apoi se pun pe langa ea, alte placinte, pana cand se umple tava. Mie mi-au incaput 7 placinte, alte 4 le-am pus in alta tava. Se lasa tava pe aragaz, macar 15 minute, sa inceapa sa creasca.
Se ung placintele cu ou batut cu putina miere de albine, se presara seminte de susan si se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora; cand sunt gata, se ung cu miere de albine. Sa aveti pofta dragilor, la placinte foarte pufoase cu gust de unt!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici