Placinta insiropata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta insiropata

Ingrediente

  • 400 gr foi de placinta,
  • 600-700 gr branza proaspata de vaci,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200gr unt,
  • coaja rasa de la o lamiae mai mare (sau 2 mici),
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • sare, cateva linguri cu gris

Mod de preparare

1. Amesteci branza cu ouale, 1-2 linguri de zahar, zaharul vanilinat, esenta, un praf de sare.
2. Topesti untul si ungi cu o pensula o tava rotunda (26-28cm) . Asezi o foaie de placinta, o ungi cu unt topit si apoi pe rand alte foi pana ajungi la jumatatea numarului total de foi.
3. Presari grisul, pui amestecul de branza in strat cat mai uniform si acoperi cu restul de foi, la fel unse cu unt topit fiecare.
4. Se taie placinta felii ca de tort, romburi, patrate sau cum va place. Atentie: sa nu iasa umplutura cand se taie foaia.
5. Daca a mai ramas unt se toarna deasupra.
6. Se da placinta in cuptorul preincalzit circa 45 minute, foc mediu pana se rumeneste frumos.
7. Intre timp se face siropul: 500ml apa se lasa pe foc cu restul de zahar:pana scade 100ml. Se adauga coaja de lamaie (eu am adaugat si coaja unei portocale – rasa numai partea colorata) si se mai lasa 2 minute pe foc mic.
8. Cand placinta s-a copt, se strecoara siropul fierbinte peste placinta fierbinte, cat mai uniform si se maid a la cuptor 5-10 minute pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna!

Se serveste calda sau rece cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Reteta de lasagna de post
Bucataras.RO

Reteta de lasagna de post

Parca cateodata ne saturam de toate mancarurile, parca nu stim ce sa mai facem, dar va propun eu astazi o reteta de lasagana...

Reteta de lasagna de post
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia