1. Amesteci branza cu ouale, 1-2 linguri de zahar, zaharul vanilinat, esenta, un praf de sare.
2. Topesti untul si ungi cu o pensula o tava rotunda (26-28cm) . Asezi o foaie de placinta, o ungi cu unt topit si apoi pe rand alte foi pana ajungi la jumatatea numarului total de foi.
3. Presari grisul, pui amestecul de branza in strat cat mai uniform si acoperi cu restul de foi, la fel unse cu unt topit fiecare.
4. Se taie placinta felii ca de tort, romburi, patrate sau cum va place. Atentie: sa nu iasa umplutura cand se taie foaia.
5. Daca a mai ramas unt se toarna deasupra.
6. Se da placinta in cuptorul preincalzit circa 45 minute, foc mediu pana se rumeneste frumos.
7. Intre timp se face siropul: 500ml apa se lasa pe foc cu restul de zahar:pana scade 100ml. Se adauga coaja de lamaie (eu am adaugat si coaja unei portocale rasa numai partea colorata) si se mai lasa 2 minute pe foc mic.
8. Cand placinta s-a copt, se strecoara siropul fierbinte peste placinta fierbinte, cat mai uniform si se maid a la cuptor 5-10 minute pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna!
Se serveste calda sau rece cu inghetata.
Am denumit-o asa deoarece este salata preferata a fiului meu. Ar manca zi de zi. Este buna si de luat in castron la un picnic...
Salata ValentinDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii