Placinta insiropata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta insiropata

Ingrediente

  • 400 gr foi de placinta,
  • 600-700 gr branza proaspata de vaci,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200gr unt,
  • coaja rasa de la o lamiae mai mare (sau 2 mici),
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • sare, cateva linguri cu gris

Mod de preparare

1. Amesteci branza cu ouale, 1-2 linguri de zahar, zaharul vanilinat, esenta, un praf de sare.
2. Topesti untul si ungi cu o pensula o tava rotunda (26-28cm) . Asezi o foaie de placinta, o ungi cu unt topit si apoi pe rand alte foi pana ajungi la jumatatea numarului total de foi.
3. Presari grisul, pui amestecul de branza in strat cat mai uniform si acoperi cu restul de foi, la fel unse cu unt topit fiecare.
4. Se taie placinta felii ca de tort, romburi, patrate sau cum va place. Atentie: sa nu iasa umplutura cand se taie foaia.
5. Daca a mai ramas unt se toarna deasupra.
6. Se da placinta in cuptorul preincalzit circa 45 minute, foc mediu pana se rumeneste frumos.
7. Intre timp se face siropul: 500ml apa se lasa pe foc cu restul de zahar:pana scade 100ml. Se adauga coaja de lamaie (eu am adaugat si coaja unei portocale – rasa numai partea colorata) si se mai lasa 2 minute pe foc mic.
8. Cand placinta s-a copt, se strecoara siropul fierbinte peste placinta fierbinte, cat mai uniform si se maid a la cuptor 5-10 minute pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna!

Se serveste calda sau rece cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.