Placinta de Ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Ceapa

Ingrediente

  • 8 cepe potrivite
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pt aluat vezi linkul atasat sau
  • orice aluat de paine

Mod de preparare

Pentru aluatul acesta din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper. Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine.

Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei. Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa.

Cum nu am o tigaie mare, mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2, presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga.

Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie:) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze.

Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura, l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata.

Un super mic dejun! Acum, vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat: cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. e foarte bun, nu lipeste ... dar din exces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire.

Nu, va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa.

Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm..
Sunt excelente la mic dejun sau gustarea de dupa amiaza!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura