Placinta de Ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Ceapa

Ingrediente

  • 8 cepe potrivite
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pt aluat vezi linkul atasat sau
  • orice aluat de paine

Mod de preparare

Pentru aluatul acesta din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper. Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine.

Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei. Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa.

Cum nu am o tigaie mare, mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2, presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga.

Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie:) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze.

Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura, l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata.

Un super mic dejun! Acum, vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat: cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. e foarte bun, nu lipeste ... dar din exces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire.

Nu, va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa.

Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm..
Sunt excelente la mic dejun sau gustarea de dupa amiaza!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Mancarica de fasole cu afumatura
Bucataras.RO

Mancarica de fasole cu afumatura

Am pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o...

Mancarica de fasole cu afumatura
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa