Placinta cu Spanac (de Post)

Complexitate
redusa
Placinta cu Spanac (de Post)

Ingrediente

  • 2 pachete aluat foietat
  • un fir praz
  • 1 kg spanac congelat (se poate folosi si proaspat)
  • 100 ml ulei
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Prazul se taie rondele si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat putin, se adauga spanacul. Acesta se lasa pe foc pana ce se patrunde in totalitate, dupa care se condimenteaza cu vegeta, piper si sare. Compozitia obtinuta se lasa la racit.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se intinde prima foaie. Foaia formata dintr-un pachet de aluat, se tinde usor si pe peretii tavii, dupa care se pune compozitia de spanac.

Deasupra se pune cea de a doua foaie formata din al doilea aluat foietat. Aceasta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se unge putin cu ulei.

Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Placinta se serveste calda sau rece.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie