Placinta cu Spanac (de Post)

Complexitate
redusa
Placinta cu Spanac (de Post)

Ingrediente

  • 2 pachete aluat foietat
  • un fir praz
  • 1 kg spanac congelat (se poate folosi si proaspat)
  • 100 ml ulei
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Prazul se taie rondele si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat putin, se adauga spanacul. Acesta se lasa pe foc pana ce se patrunde in totalitate, dupa care se condimenteaza cu vegeta, piper si sare. Compozitia obtinuta se lasa la racit.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se intinde prima foaie. Foaia formata dintr-un pachet de aluat, se tinde usor si pe peretii tavii, dupa care se pune compozitia de spanac.

Deasupra se pune cea de a doua foaie formata din al doilea aluat foietat. Aceasta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se unge putin cu ulei.

Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Placinta se serveste calda sau rece.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert rulouri cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Desert rulouri cu crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!