Placinta cu Mere I

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Mere I

Ingrediente

  • Pentru Foi:
  • 50-70 g unt temp camerei
  • o cana cu apa calduta cca 250 g
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • sare
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingura cu otet
  • faina cat cuprinde cca 500 g
  • Pentru Umplutura:
  • 2 kg mere
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • 175 g zahar

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia care a fost si ea dizolvata in doua linguri cu apa calduta, se adauga un praf de sare, otetul si uleiul amestecand incet, apoi vom incepe sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acest aluat se imparte in patru. , intindem cu sucitorul si obtinem patru foi fiecare avand dimensiunea unei farfurii mari intinse.

Punem pe masa o foaie o ungem cu unt apoi punem o alta foaie peste ea. Asa procedam si cu celelalte doua foi. In total vom obtine doar doua foi. Una o lasam sa se odihneasca, cealalta o vom lua incet si o vom intinde mai intai in mana foarte incet avand grija sa nu se rupa.

Aceasta foaie o vom pune pe masa de lucru in care am pus o fata de masa pe care eu o folosesc doar la aceste placinte, cu ajutorul ei vom rula foaia cu umplutura.

Deci punem foaia pe masa si incepem sa o intindem foarte incet pana va ajunge subtire ca foita de tigara ... ea fiind foarte elastica se va intinde usor si vom obtine o foaie foarte mare aproape cat toata masa. Se stropeste foaia cu ulei si vom pune pe ea umplutura de mere pe care am obtinut-o astfel.

Merele date pe razatoare, se amesteca cu zaharul vanilat romul si zaharul. In momentul cand vom pune umplutura pe foaie vom stoarce merele pentru ca ele isi vor lasa zeama de aceea aceasta umplutura e bine sa se faca inainte de a incepe noi sa facem aluatul.

Dupa ce am umplut foaia vom incepe sa rulam cu aceasta fata de masa, obtinand un rulou lung pe care il vom taia in doua si le vom pune intr-o tava unsa cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie.

Dupa ce am terminat, o punem in tava si ungem placinta cu ulei si apoi o introducem in cuptorul care a fost incalzit in prealabil. o vom tine in jur de 30 minute pana se rumeneste deasupra. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Bucataras.RO

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat