Placinta cu Mere I

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Mere I

Ingrediente

  • Pentru Foi:
  • 50-70 g unt temp camerei
  • o cana cu apa calduta cca 250 g
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • sare
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingura cu otet
  • faina cat cuprinde cca 500 g
  • Pentru Umplutura:
  • 2 kg mere
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • 175 g zahar

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia care a fost si ea dizolvata in doua linguri cu apa calduta, se adauga un praf de sare, otetul si uleiul amestecand incet, apoi vom incepe sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acest aluat se imparte in patru. , intindem cu sucitorul si obtinem patru foi fiecare avand dimensiunea unei farfurii mari intinse.

Punem pe masa o foaie o ungem cu unt apoi punem o alta foaie peste ea. Asa procedam si cu celelalte doua foi. In total vom obtine doar doua foi. Una o lasam sa se odihneasca, cealalta o vom lua incet si o vom intinde mai intai in mana foarte incet avand grija sa nu se rupa.

Aceasta foaie o vom pune pe masa de lucru in care am pus o fata de masa pe care eu o folosesc doar la aceste placinte, cu ajutorul ei vom rula foaia cu umplutura.

Deci punem foaia pe masa si incepem sa o intindem foarte incet pana va ajunge subtire ca foita de tigara ... ea fiind foarte elastica se va intinde usor si vom obtine o foaie foarte mare aproape cat toata masa. Se stropeste foaia cu ulei si vom pune pe ea umplutura de mere pe care am obtinut-o astfel.

Merele date pe razatoare, se amesteca cu zaharul vanilat romul si zaharul. In momentul cand vom pune umplutura pe foaie vom stoarce merele pentru ca ele isi vor lasa zeama de aceea aceasta umplutura e bine sa se faca inainte de a incepe noi sa facem aluatul.

Dupa ce am umplut foaia vom incepe sa rulam cu aceasta fata de masa, obtinand un rulou lung pe care il vom taia in doua si le vom pune intr-o tava unsa cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie.

Dupa ce am terminat, o punem in tava si ungem placinta cu ulei si apoi o introducem in cuptorul care a fost incalzit in prealabil. o vom tine in jur de 30 minute pana se rumeneste deasupra. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia