Placinta cu Mere (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar (cu varf)
  • 13 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de amoniac
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat/vanilinat
  • faina cat cuprinde (astfel incat sa putem sa-l intindem pe masa)
  • Ptr umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2 linguri zahar
  • 10-15 gr scortisoara
  • 3-4 linguri gris (rase)
  • Ptr tapetat tava:
  • 1 lingura margarina sau ulei
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

ALUATUL:
Se amesteca ingredientele: zahar, ulei, apa minerala, pf de copt, amoniac, sare, coja de lamaie si zaharul vanilat intr-un vas pana cand se dizolva zaharul apoi se adauga faina randuri randuri si se amesteca pana aluatul este bun de intins pe masa (si nu se lipeste de maini). Acest aluat se imparte in 2 parti egale si se intind ambele parti pe masa ptr. a fi puse in tava.

UMPLUTURA:
Se spala merele si se dau pe razatoare (pe taisul mare). Se pun intr-o cratita si dau la foc mic, dupa ce isi lasa putin suc se adauga si 2 lg. de zahar si se mai tin pe foc 5 min. amestecand in ele din cand in cand ptr. a nu se lipi. Se ia focul si se lasa merele la racit, cand sunt aproape reci(calai) se adauga scortisoara si se amesteca.

Se da drumul la cuptor ptr. a se incalzi si se ia tava care se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Se ia una dintre cele 2 aluaturi intinse pe masa si se aseaza in tava, peste el se aduga 1-2 linguri gris imprastiat pe toata suprafata aluatului si peste el se pun merele. Peste stratul de mere se adauga din nou 1-2 lg. gris pe toata suprafata si peste el al 2-lea aluat. Astfel tava se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea(nu se mai lipeste aluatul pe scobitoare).

Cand este coapta placinta este scoasa din cuptor si lasata sa se mai racesca. Apoi se poate taia si servi.


*Tava in care am facut are dimensiunile de 33x34, deci daca tava pe care o aveti are alta suprafata adaptati cantitatile.
*Aluatul trebuie sa aiba consistenta plastilinei.
*Merele puteti sa le curatati de coaja, mie imi plac nedescojite, coaja are vitamine.
*Nu adaugati zaharul de la inceput in mere ptr. ca o sa se lipeasca.
*Grisul absoarbe sucul merelor si da voie aluatului sa se coaca, daca storceti merele de suc nu mai adaugati grisul.
*In locul tapetarii cu marg. /ulei si faina puteti folosi hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Foi Lica cu nuca
2
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Tort Diplomat
3
Dulciuri

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Saramura de Macrou
4
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Pizza cu coronita
Bucataras.RO

Pizza cu coronita

Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori au incins hora si formeaza o coronita...

Pizza cu coronita
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta