ALUATUL:
Se amesteca ingredientele: zahar, ulei, apa minerala, pf de copt, amoniac, sare, coja de lamaie si zaharul vanilat intr-un vas pana cand se dizolva zaharul apoi se adauga faina randuri randuri si se amesteca pana aluatul este bun de intins pe masa (si nu se lipeste de maini). Acest aluat se imparte in 2 parti egale si se intind ambele parti pe masa ptr. a fi puse in tava.
UMPLUTURA:
Se spala merele si se dau pe razatoare (pe taisul mare). Se pun intr-o cratita si dau la foc mic, dupa ce isi lasa putin suc se adauga si 2 lg. de zahar si se mai tin pe foc 5 min. amestecand in ele din cand in cand ptr. a nu se lipi. Se ia focul si se lasa merele la racit, cand sunt aproape reci(calai) se adauga scortisoara si se amesteca.
Se da drumul la cuptor ptr. a se incalzi si se ia tava care se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Se ia una dintre cele 2 aluaturi intinse pe masa si se aseaza in tava, peste el se aduga 1-2 linguri gris imprastiat pe toata suprafata aluatului si peste el se pun merele. Peste stratul de mere se adauga din nou 1-2 lg. gris pe toata suprafata si peste el al 2-lea aluat. Astfel tava se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea(nu se mai lipeste aluatul pe scobitoare).
Cand este coapta placinta este scoasa din cuptor si lasata sa se mai racesca. Apoi se poate taia si servi.
*Tava in care am facut are dimensiunile de 33x34, deci daca tava pe care o aveti are alta suprafata adaptati cantitatile.
*Aluatul trebuie sa aiba consistenta plastilinei.
*Merele puteti sa le curatati de coaja, mie imi plac nedescojite, coaja are vitamine.
*Nu adaugati zaharul de la inceput in mere ptr. ca o sa se lipeasca.
*Grisul absoarbe sucul merelor si da voie aluatului sa se coaca, daca storceti merele de suc nu mai adaugati grisul.
*In locul tapetarii cu marg. /ulei si faina puteti folosi hartie de copt.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaretete pascale Pentru masa de Paște cred că ar fi foarte potrivită și această tartă, care e delicioasă. E ceva...
Tarta spiralata cu legumeAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii