Placinta cu Mere (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar (cu varf)
  • 13 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de amoniac
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat/vanilinat
  • faina cat cuprinde (astfel incat sa putem sa-l intindem pe masa)
  • Ptr umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2 linguri zahar
  • 10-15 gr scortisoara
  • 3-4 linguri gris (rase)
  • Ptr tapetat tava:
  • 1 lingura margarina sau ulei
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

ALUATUL:
Se amesteca ingredientele: zahar, ulei, apa minerala, pf de copt, amoniac, sare, coja de lamaie si zaharul vanilat intr-un vas pana cand se dizolva zaharul apoi se adauga faina randuri randuri si se amesteca pana aluatul este bun de intins pe masa (si nu se lipeste de maini). Acest aluat se imparte in 2 parti egale si se intind ambele parti pe masa ptr. a fi puse in tava.

UMPLUTURA:
Se spala merele si se dau pe razatoare (pe taisul mare). Se pun intr-o cratita si dau la foc mic, dupa ce isi lasa putin suc se adauga si 2 lg. de zahar si se mai tin pe foc 5 min. amestecand in ele din cand in cand ptr. a nu se lipi. Se ia focul si se lasa merele la racit, cand sunt aproape reci(calai) se adauga scortisoara si se amesteca.

Se da drumul la cuptor ptr. a se incalzi si se ia tava care se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Se ia una dintre cele 2 aluaturi intinse pe masa si se aseaza in tava, peste el se aduga 1-2 linguri gris imprastiat pe toata suprafata aluatului si peste el se pun merele. Peste stratul de mere se adauga din nou 1-2 lg. gris pe toata suprafata si peste el al 2-lea aluat. Astfel tava se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea(nu se mai lipeste aluatul pe scobitoare).

Cand este coapta placinta este scoasa din cuptor si lasata sa se mai racesca. Apoi se poate taia si servi.


*Tava in care am facut are dimensiunile de 33x34, deci daca tava pe care o aveti are alta suprafata adaptati cantitatile.
*Aluatul trebuie sa aiba consistenta plastilinei.
*Merele puteti sa le curatati de coaja, mie imi plac nedescojite, coaja are vitamine.
*Nu adaugati zaharul de la inceput in mere ptr. ca o sa se lipeasca.
*Grisul absoarbe sucul merelor si da voie aluatului sa se coaca, daca storceti merele de suc nu mai adaugati grisul.
*In locul tapetarii cu marg. /ulei si faina puteti folosi hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Zacusca de vinete cu ciuperci
5
Conserve, muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci
Parteneri
Tarta spiralata cu legume
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume

retete pascale Pentru masa de Paște cred că ar fi foarte potrivită și această tartă, care e delicioasă.  E ceva...

Tarta spiralata cu legume
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia