Placinta cu carne

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -600 gr.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -1 ou,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.piept de curcan,
  • -3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde,
  • -3 oua,,
  • -400 gr.cascaval,
  • -2 cepe,
  • -1 praf de sare,
  • -3 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou,
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
-Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata