Placinta cu carne

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -600 gr.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -1 ou,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.piept de curcan,
  • -3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde,
  • -3 oua,,
  • -400 gr.cascaval,
  • -2 cepe,
  • -1 praf de sare,
  • -3 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou,
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
-Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia