Placinta cu Branza si Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Branza si Legume

Ingrediente

  • -200 g branza de oaie
  • -100 g cartofi
  • -300 g ciuperci
  • -100 g varza chinezeasca
  • -1 conserva rosii cuburi
  • -2 cani de apa
  • -3 linguri de iaurt
  • -faina neagra, faina de secara, faina de tarte de grau
  • -drojdie
  • -condimente (sare, chilli, piper alb, busuioc, oregano)
  • -ulei pentru uns
  • -seminte de susan

Mod de preparare

Am dizolvat drojdie in apa – doua cani de apa mai exact – apoi am adaugat sare si faina neagra impreuna cu cea de secara si cu cea de tarate de grau. In ceea ce priveste cantitatea de faina nu pot spune exact cat am folosit fiindca recunosc ca am pus dupa ochi.

Pentru fragezime am adaugat si cateva linguri de iaurt. Am amestecat totul bine si am framantat pana ce am obtinut un aluat de textura aluatului pentru paine. l-am lasat cam 30 de minute la dospit.

Cand aluatul a fost suficient de tare, l-am impartit in doua parti egale, m-am uns cu ulei pe maini si am intins cu palmele o bucata de aluat in tava in care urma sa coc placinta. Am folosit o tava intinsa pe care am uns-o si pe ea cu ulei de susan.

Dupa ce am asezat prima foaie de placinta, am deschis o cutie de rosii cuburi si jumatate din cutie am intins-o pe prima foaie. Am incercat sa distribui atat sosul, cat si cuburile de rosii in mod egal.

Urmatorul pas a fost sa tai cativa cartofii felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri si sa le asez uniform pe foaia de placinta. Apoi am taiat ciupercile felii si le-am asezat peste feliile de cartofi, iar peste ciuperci am presarat varza chinezeasca taiata grosier.

Pe deasupra am presarat sare, oregano, busuioc, piper alb si chilli si jumatate din cantitatea de rosii cuburi care ramasesera in cutie. Peste sosul de rosii am asezat branza de oaie taiata felii subtiri si distribuite uniform pe suprafata foii de placinta. Branza se va topi si se va intinde peste si printre legume. La final se vor observa legumele straturi, iar ultimul va fi stratul de branza.

Dupa ce am distribuit si feliile de branza, am asezat si a doua foaie de placinta – din a doua jumatate de aluat pe care l-am modelat cu mana si la fel l-am intins in tava peste legumele asezate pe prima foaie.

Deasupra am turnat sosul de rosii care mai ramasese in cutie si deasupra, m-am gandit ca ar merge bine, am presarat o mana de seminte de susan. Ideea n-a fost rea fiindca datorita semintelor de susan placinta noastra a capatat o aroma aparte.

Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia