Am dizolvat drojdie in apa – doua cani de apa mai exact – apoi am adaugat sare si faina neagra impreuna cu cea de secara si cu cea de tarate de grau. In ceea ce priveste cantitatea de faina nu pot spune exact cat am folosit fiindca recunosc ca am pus dupa ochi.
Pentru fragezime am adaugat si cateva linguri de iaurt. Am amestecat totul bine si am framantat pana ce am obtinut un aluat de textura aluatului pentru paine. l-am lasat cam 30 de minute la dospit.
Cand aluatul a fost suficient de tare, l-am impartit in doua parti egale, m-am uns cu ulei pe maini si am intins cu palmele o bucata de aluat in tava in care urma sa coc placinta. Am folosit o tava intinsa pe care am uns-o si pe ea cu ulei de susan.
Dupa ce am asezat prima foaie de placinta, am deschis o cutie de rosii cuburi si jumatate din cutie am intins-o pe prima foaie. Am incercat sa distribui atat sosul, cat si cuburile de rosii in mod egal.
Urmatorul pas a fost sa tai cativa cartofii felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri si sa le asez uniform pe foaia de placinta. Apoi am taiat ciupercile felii si le-am asezat peste feliile de cartofi, iar peste ciuperci am presarat varza chinezeasca taiata grosier.
Pe deasupra am presarat sare, oregano, busuioc, piper alb si chilli si jumatate din cantitatea de rosii cuburi care ramasesera in cutie. Peste sosul de rosii am asezat branza de oaie taiata felii subtiri si distribuite uniform pe suprafata foii de placinta. Branza se va topi si se va intinde peste si printre legume. La final se vor observa legumele straturi, iar ultimul va fi stratul de branza.
Dupa ce am distribuit si feliile de branza, am asezat si a doua foaie de placinta – din a doua jumatate de aluat pe care l-am modelat cu mana si la fel l-am intins in tava peste legumele asezate pe prima foaie.
Deasupra am turnat sosul de rosii care mai ramasese in cutie si deasupra, m-am gandit ca ar merge bine, am presarat o mana de seminte de susan. Ideea n-a fost rea fiindca datorita semintelor de susan placinta noastra a capatat o aroma aparte.
Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii