Punem intr-un vas branza dulce, adaugam peste ea zahar, oua, esenta, coaja de lamaie si smantana, apoi omogenizam bine compozitia cu o lingura.
Intindem pe masa de lucru 2-3 foi subtiri, le ungem cu unt topit si punem peste ele compozitie pe care o intindem usor si punem foile in tava. Initial, am pregatit o tava rotunda, insa avea marginile prea inguste si am folosit o tava dreptunghiulara pe care am uns-o cu unt si am presarat-o cu faina de grau. Asezam alte doua, trei foi de placinta, le ungem cu unt si adaugam compozitie pe care o intindem in mod egal peste foi. Continuam operatiunea pana se termina foile. La final, pastram 2 foi pe care le asezam peste compozitie si le vom unge cu ou batut si putin unt topit. Dam tava la cuptorul incalzit si coacem placinta la foc potrivit. Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii