Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200-250 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamiae
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • 1 ou pentru uns placintele
  • merisoare, optional

Mod de preparare

In mijlocul fainii cernute, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. La final, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nici prea moale, nici prea tare, consistenta sa fie asemanatoare lobului urechii (cantitatea de apa poate varia in functie de faina folosita, poate fi mai multa sau mai putina).
Aluatul se tranteste cu putere de vasul in care l-am framantat de vreo 50 de ori, minim.
Il impachetam apoi in folie alimentara si-l lasam la odihna o ora. Se poate si mai mult, daca aveti treaba. Cu cat va sta mai mult, cu atat va fi mai elastic.
Intre timp, pregatim umplutura. Branza sfaramata cu furculita se amesteca cu ouale, zaharul si aromele. Adaugam stafidele si, daca dorim (eu am pus si a fost delicios preparatul final), putem adauga si cateva merisoare confiate.
Aluatul il impartim in 15-16 bucati, cat se poate de egale.
Ungem blatul de lucru cu ulei si incepem sa intindem fiecare biluta de aluat, stropita cu ulei, cat se poate de subtire. Putem face asta cu sucitorul sau tragand usor dinspre centru spre margine. Orice metoda am folosi, trebuie sa obtinem foi foarte subtiri, ca foita de tigara.
Cand foaia este indeajuns de subtire, taiem marginile groase, o ungem cu putin ulei si pliem marginile laterale. Asezam umplutura la unul dintre capete, rulam si punem placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem placintele cu ou si dam tava la cuptor, preincalzit la 200 grade C, aproximativ 30-35 minute sau pana cand devin aurii.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!