In mijlocul fainii cernute, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. La final, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nici prea moale, nici prea tare, consistenta sa fie asemanatoare lobului urechii (cantitatea de apa poate varia in functie de faina folosita, poate fi mai multa sau mai putina).
Aluatul se tranteste cu putere de vasul in care l-am framantat de vreo 50 de ori, minim.
Il impachetam apoi in folie alimentara si-l lasam la odihna o ora. Se poate si mai mult, daca aveti treaba. Cu cat va sta mai mult, cu atat va fi mai elastic.
Intre timp, pregatim umplutura. Branza sfaramata cu furculita se amesteca cu ouale, zaharul si aromele. Adaugam stafidele si, daca dorim (eu am pus si a fost delicios preparatul final), putem adauga si cateva merisoare confiate.
Aluatul il impartim in 15-16 bucati, cat se poate de egale.
Ungem blatul de lucru cu ulei si incepem sa intindem fiecare biluta de aluat, stropita cu ulei, cat se poate de subtire. Putem face asta cu sucitorul sau tragand usor dinspre centru spre margine. Orice metoda am folosi, trebuie sa obtinem foi foarte subtiri, ca foita de tigara.
Cand foaia este indeajuns de subtire, taiem marginile groase, o ungem cu putin ulei si pliem marginile laterale. Asezam umplutura la unul dintre capete, rulam si punem placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem placintele cu ou si dam tava la cuptor, preincalzit la 200 grade C, aproximativ 30-35 minute sau pana cand devin aurii.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii