Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200-250 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamiae
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • 1 ou pentru uns placintele
  • merisoare, optional

Mod de preparare

In mijlocul fainii cernute, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. La final, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nici prea moale, nici prea tare, consistenta sa fie asemanatoare lobului urechii (cantitatea de apa poate varia in functie de faina folosita, poate fi mai multa sau mai putina).
Aluatul se tranteste cu putere de vasul in care l-am framantat de vreo 50 de ori, minim.
Il impachetam apoi in folie alimentara si-l lasam la odihna o ora. Se poate si mai mult, daca aveti treaba. Cu cat va sta mai mult, cu atat va fi mai elastic.
Intre timp, pregatim umplutura. Branza sfaramata cu furculita se amesteca cu ouale, zaharul si aromele. Adaugam stafidele si, daca dorim (eu am pus si a fost delicios preparatul final), putem adauga si cateva merisoare confiate.
Aluatul il impartim in 15-16 bucati, cat se poate de egale.
Ungem blatul de lucru cu ulei si incepem sa intindem fiecare biluta de aluat, stropita cu ulei, cat se poate de subtire. Putem face asta cu sucitorul sau tragand usor dinspre centru spre margine. Orice metoda am folosi, trebuie sa obtinem foi foarte subtiri, ca foita de tigara.
Cand foaia este indeajuns de subtire, taiem marginile groase, o ungem cu putin ulei si pliem marginile laterale. Asezam umplutura la unul dintre capete, rulam si punem placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem placintele cu ou si dam tava la cuptor, preincalzit la 200 grade C, aproximativ 30-35 minute sau pana cand devin aurii.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa