Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce cu foi subtiri de casa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200-250 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamiae
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • 1 ou pentru uns placintele
  • merisoare, optional

Mod de preparare

In mijlocul fainii cernute, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. La final, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nici prea moale, nici prea tare, consistenta sa fie asemanatoare lobului urechii (cantitatea de apa poate varia in functie de faina folosita, poate fi mai multa sau mai putina).
Aluatul se tranteste cu putere de vasul in care l-am framantat de vreo 50 de ori, minim.
Il impachetam apoi in folie alimentara si-l lasam la odihna o ora. Se poate si mai mult, daca aveti treaba. Cu cat va sta mai mult, cu atat va fi mai elastic.
Intre timp, pregatim umplutura. Branza sfaramata cu furculita se amesteca cu ouale, zaharul si aromele. Adaugam stafidele si, daca dorim (eu am pus si a fost delicios preparatul final), putem adauga si cateva merisoare confiate.
Aluatul il impartim in 15-16 bucati, cat se poate de egale.
Ungem blatul de lucru cu ulei si incepem sa intindem fiecare biluta de aluat, stropita cu ulei, cat se poate de subtire. Putem face asta cu sucitorul sau tragand usor dinspre centru spre margine. Orice metoda am folosi, trebuie sa obtinem foi foarte subtiri, ca foita de tigara.
Cand foaia este indeajuns de subtire, taiem marginile groase, o ungem cu putin ulei si pliem marginile laterale. Asezam umplutura la unul dintre capete, rulam si punem placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem placintele cu ou si dam tava la cuptor, preincalzit la 200 grade C, aproximativ 30-35 minute sau pana cand devin aurii.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia