Pizzette Magice Philadelphia

Complexitate
redusa
Pizzette Magice Philadelphia

Ingrediente

  • Sos:
  • a/ 400 suc de rosii, mai gros / 5- 6 linguri pasta de tomate + busuioc
  • zahar
  • piper
  • dupa gust
  • b/ 1 lingura ulei de masline + 1 borcan (400 ml) de rosii cherry in suc de rosii / 5 linguri pasta de tomate
  • 6 catei de usturoi (zdrobiti) oregano
  • busuioc
  • 1 lingurita boia iute
  • zahar
  • Aluat pentu cca 20 buc cu diametrul de 6 cm:
  • -200 g faina
  • -200 g branza Philadelphia
  • -40 g unt, moale
  • -1 praf de sare
  • Altele:
  • -salam / kaiser / sunca (dupa preferinta), taiate feliute subtiri
  • -cascaval afumat / mozzarella, taiat bastonase
  • -ardei gras rosu, taiat bastonase

Mod de preparare

Sos
a/ daca folositi prima varianta de sos: amestecati sucul de rosii / pasta de tomate + busuioc, zahar, piper, dupa gust.
b/ daca folositi a doua varianta de sos: incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.
Aromatizati cu busuioc, oregano, boia si usturoi zdrobit, dupa gust.
Potriviti gustul de sare si piper.
Lasati sa se raceasca.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu branza Philadelphia, untul moale si putina sare.
Framantati repede un aluat ce nu se lipeste de mana.
Intindeti intr-o foaie, pe masa usor infainata:
-groasa de cca. 4 mm, pentru pizzette cu un blat mai crocant;
-groasa de cca. 6 mm, pentru pizzette cu un blat mai putin crocant.
Taiati cercuri cu un pahar (diametru de 6- 8 cm).

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la mijlocul cuptorului incins, pentru cca. 7- 9 min, la 200 grade.
Scoateti tava, ungeti pizzettele cu sos si puneti salam / kaiser / sunca, taiate feliute subtiri si bastonase de cascaval afumat / mozzarella si ardei gras rosu.
Dati din nou la cuptor pentru cca. 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta usor aurie.

Serviti pizzettele imediat ce le-ati scos din cuptor.
Sunt bune si a doua zi, reincalzite, insa blatul devine mai crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
4
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
5
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia