Intr-un castron destul de mare se pune uleiul de masline, drojdia, un praf de sare, laptele putin incalzit peste care se adauga faina cat cuprinde pana se face o coca numai buna de framantat. Se framanta vreo 6 min dupa care se lasa la crescut cat puteti (pana creste considerabil). Dupa ce creste, se imparte aluatul in doua si se intinde cu facaletul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se fac doua tavi si se mai lasa putin la crescut si in tava.
Dupa ce se vede ca a mai crescut si in tava, se unge cu lingura pe toata suprafata ei cu suc de rosii, se presara mozzarela sau cascaval ras, ciuperci taiate felii, masline si ele feliate si sunca de Praga cubulete sau feliata.
Se incalzeste cuptorul destul de bine inainte, dupa care se introduc tavile pe rand la 220 grade, iar cand se vede putin rumenita se lasa focul la 180 grade fiind urmarita continuu sa nu se arda prea tare (se coace in aprox 15 min.)
POFTA BUNA! ! !
Se feliaza triunghiuri cu un cutit special de pizza! ! !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii