Facem un aluat ca de piine pe care il lasam sa dospeasca cca 1 ora (sau mai mult dc punem mai putina drojdie). Eu l-am pus in cuptorul meu cu un servet deasupra.
Cind aluatul e crescut, il intindem cam de 2 cm, nu mai subtire ca riscam sa spargem bulele de aer din el. Eu nu am intins cu sucitorul, ci am tras de marginilie lui pina l-am intins cit am vrut eu.
Presaram 1/2 din parmezan, apoi un strat de sunca (eu am, pus ff putin ca nu stiam daca o sa ne placa si apoi restul de parmezan ras (sau alt cascaval). Rulam ca un cozonac.
Asezam in tava unsa cu ulei si daca il facem in forma inel incercam sa unim marginile. Din loc in loc crestam cu un cutit (eu am taiat cu foarfeca), asa pina la jumatatea grosimii /inaltimii ruladei
lasam la crescut iar. In reteta zice 20 minute. Daca puneti mai putina drojdie, repet, tb sa lasati mai mult la dospit.
Apoi se pune la copt in cuptorul inalzit. Primele minute la foc mai mare si apoi a foc mediu ca orice piine.
Eu am uitat sa o ung cu ceva. Reteta originala zice sa punem cite o bucatica de unt din loc in loc pe piine inainte de a o pune la copt.
O piine specifica bologneza - Pane di San Petroniu. San Petroniu este patronul orasului.
Piinea originala este umpluta cu prosciutto crud. Eu am umplut cu friptura de curcan :d. Si piinea originala se face in forma rotuinda de colac, eu am facut-o in forma de cozonac... si evident am injumatatit drojdia si am lungit timpul de dospire.
Nu imi place sa miroasa a drojdie aluatul!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii