Facem un aluat ca de piine pe care il lasam sa dospeasca cca 1 ora (sau mai mult dc punem mai putina drojdie). Eu l-am pus in cuptorul meu cu un servet deasupra.
Cind aluatul e crescut, il intindem cam de 2 cm, nu mai subtire ca riscam sa spargem bulele de aer din el. Eu nu am intins cu sucitorul, ci am tras de marginilie lui pina l-am intins cit am vrut eu.
Presaram 1/2 din parmezan, apoi un strat de sunca (eu am, pus ff putin ca nu stiam daca o sa ne placa si apoi restul de parmezan ras (sau alt cascaval). Rulam ca un cozonac.
Asezam in tava unsa cu ulei si daca il facem in forma inel incercam sa unim marginile. Din loc in loc crestam cu un cutit (eu am taiat cu foarfeca), asa pina la jumatatea grosimii /inaltimii ruladei
lasam la crescut iar. In reteta zice 20 minute. Daca puneti mai putina drojdie, repet, tb sa lasati mai mult la dospit.
Apoi se pune la copt in cuptorul inalzit. Primele minute la foc mai mare si apoi a foc mediu ca orice piine.
Eu am uitat sa o ung cu ceva. Reteta originala zice sa punem cite o bucatica de unt din loc in loc pe piine inainte de a o pune la copt.
O piine specifica bologneza - Pane di San Petroniu. San Petroniu este patronul orasului.
Piinea originala este umpluta cu prosciutto crud. Eu am umplut cu friptura de curcan :d. Si piinea originala se face in forma rotuinda de colac, eu am facut-o in forma de cozonac... si evident am injumatatit drojdia si am lungit timpul de dospire.
Nu imi place sa miroasa a drojdie aluatul!!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciProbabil putinele sunt momentele care se pot compara cu Duminica Pastelui, cu linistea unei mese in familie, cu oua vopsite,...
Pasca cu branza si stafideAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii