Piine Siciliana

Complexitate
redusa
Piine Siciliana

Ingrediente

  • 1 kg faina+
  • 25 gr drojdie de bere proaspata
  • 150 ml lapte
  • apa cit e nevoie (500-550 ml)
  • sare
  • zahar ca sa topim drojdia
  • seminte de susan (eu nu le-am pus)

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, drojdia topita cu zaharul, laptele si apa. Framintam bine, lasam sa dospeasca si apoi impartim in bucati, din fiecare bucata facem suluri lungi care se vor invirti in spirala de 4 ori si ultima bucata o asezam deasupra in felul asta obtinem piine numita Mafalda.

Sau dam o forma de S sulului de aluta si am obtinut "ochii sfintei Lucia"

Apoi stropim cu apa si presaram seminte de susan (eu nu am avut si atunci am uns piinile cu iaurt si ou batut).

Coacem piinea.
*In unele retete se foloseste numai faina oo in alte se amesteca si cu faina de griu dur cu siguranta reteta originala / traditionala / antica este cu o parte de griu dur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici