Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori. Preparam un aluat de paine din faina, sare, zahar, drojdie, lingura de ulei si 150 ml de apa calduta, lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora. Intindem cu mainile uleiate o foaie din aluat, nu foarte groasa si o asezam intr-o tava unsa cu ulei.
Intepam cu o furculita si o mai lasam 30 de minute la loc caldut. Intre timp intr-o tigaita varsam uleiul de masline, in care depunem ceapa taiata, o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam peste ceapa cele doua linguri de bulion si condimentele (foi de dafin, boabe de mustar si piper), zaharul, amestecam bine, varsam deasupra apa si lasam pe foc cateva minute pana sosul este grosut. Asezonam si lasam sa se racoreasca putin dupa care varsam totul deasupra aluatului.
Dam la cuptor cam 25 de minute la 180-200 grade C pana se rumeste frumos, putem incerca cu scobitoarea in mijlocul painicii.
Servim calduta sau rece. Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii