Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori. Preparam un aluat de paine din faina, sare, zahar, drojdie, lingura de ulei si 150 ml de apa calduta, lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora. Intindem cu mainile uleiate o foaie din aluat, nu foarte groasa si o asezam intr-o tava unsa cu ulei.
Intepam cu o furculita si o mai lasam 30 de minute la loc caldut. Intre timp intr-o tigaita varsam uleiul de masline, in care depunem ceapa taiata, o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam peste ceapa cele doua linguri de bulion si condimentele (foi de dafin, boabe de mustar si piper), zaharul, amestecam bine, varsam deasupra apa si lasam pe foc cateva minute pana sosul este grosut. Asezonam si lasam sa se racoreasca putin dupa care varsam totul deasupra aluatului.
Dam la cuptor cam 25 de minute la 180-200 grade C pana se rumeste frumos, putem incerca cu scobitoarea in mijlocul painicii.
Servim calduta sau rece. Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii