Painica cu Ceapa

Complexitate
redusa
Painica cu Ceapa

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 2 linguri de bulion (suc de rosii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 lingurite de zahar
  • 100 ml de apa
  • foaie de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • sare
  • piper
  • 250 g de faina
  • 1lingura de ulei
  • 3,5 g de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 150 ml de apa calduta

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori. Preparam un aluat de paine din faina, sare, zahar, drojdie, lingura de ulei si 150 ml de apa calduta, lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora. Intindem cu mainile uleiate o foaie din aluat, nu foarte groasa si o asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Intepam cu o furculita si o mai lasam 30 de minute la loc caldut. Intre timp intr-o tigaita varsam uleiul de masline, in care depunem ceapa taiata, o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam peste ceapa cele doua linguri de bulion si condimentele (foi de dafin, boabe de mustar si piper), zaharul, amestecam bine, varsam deasupra apa si lasam pe foc cateva minute pana sosul este grosut. Asezonam si lasam sa se racoreasca putin dupa care varsam totul deasupra aluatului.

Dam la cuptor cam 25 de minute la 180-200 grade C pana se rumeste frumos, putem incerca cu scobitoarea in mijlocul painicii.

Servim calduta sau rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie