Paine Integrala

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 franzele micute de 15x8 cm
  • 3 cesti de faina de grau integrala
  • 2 ½ cesti de faina
  • 1 lingura sau 1 pachet drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 2 1/3 cesti apa calda (50-55 grade c) 1 lingurita sare
  • ¼ ceasca ulei vegetal

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si sarea. Presarati drojdia peste apa calda, intr-un bol micut. Amestecati pentru a se omogeniza bine. Adaugati uleiul. Turnati ingredientele lichide peste ingredientele solide.

Amestecati cu mainile, pana se amesteca bine.

Scoatei aluatul pe un blat presarat usor cu faina si framantati-l 3 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si intoarceti-l o data, pentru a se acoperi cu ulei. Acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca 1-1 ½ ore.

Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat usor cu faina. Formati un rulou lung. Cu un cutit ascutit, taiati aluatul in 6 parti egale. Modelati fiecare bucata de aluat intr-o franzeluta.

Puneti fiecare franzeluta intr-o tava unsa, de 15x8 cm. Lasati-le sa creasca 30 min. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 180 grade c. Coaceti 3 franzelute deodata, timp de 20 minute.

Scoateti-le imediat pe un gratar.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos