Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si sarea. Presarati drojdia peste apa calda, intr-un bol micut. Amestecati pentru a se omogeniza bine. Adaugati uleiul. Turnati ingredientele lichide peste ingredientele solide.
Amestecati cu mainile, pana se amesteca bine.
Scoatei aluatul pe un blat presarat usor cu faina si framantati-l 3 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si intoarceti-l o data, pentru a se acoperi cu ulei. Acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca 1-1 ½ ore.
Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat usor cu faina. Formati un rulou lung. Cu un cutit ascutit, taiati aluatul in 6 parti egale. Modelati fiecare bucata de aluat intr-o franzeluta.
Puneti fiecare franzeluta intr-o tava unsa, de 15x8 cm. Lasati-le sa creasca 30 min. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 180 grade c. Coaceti 3 franzelute deodata, timp de 20 minute.
Scoateti-le imediat pe un gratar.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen
(sursa: Iuliajewel)
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii