- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina integrala de grau si faina alba proaspat cernuta. Se amesteca bine cele doua tipuri de faina.
Se adauga sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care se incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat, incetul cu incetul, pe masura ce framantati aluatul.
Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga faina din bol a fost incorporata in amestec.
Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil cu faina alba si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat.
Se acopera aluatul cu un bol si se lasa ”sa se odihneasca” timp de 1 ora.
Se unge cu ulei o tava pentru paine (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm).
Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru si sa modelati apoi aluatul dupa forma dorita).
Se aseaza aluatul in tava pregatita.
Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent.
Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza suprafata dupa preferinta.
Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 - 35 de minute.
Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads” - ”Whole - Wheat Pan Bread”.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii