Este un dulce usor de facut si delicios are gustul de cornuri cu gem.
Se cerne faina intr-un castron.
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, se amesteca bine si se adauga peste faina. Se amesteca aluatul, dupa care se pune oul, coaja de lamaie si sarea. Se omogenizeaza aluatul si se adauga margarina de preferat la cutie, se framanta un aluat elastic ca la cozonac.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa care se imparte in 3 parti, se intinde aluatul dreptunghiular si se pune gemul. Se ruleaza toate partile,
Dupa care se impleteste si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut o ora. Cand a crescut se unge cu galbenus batut cu un pic de lapte si se pudreaza cu zahar brun.
Se coace la 180 grade pentru 20 min.
Delicioasa se poate face cu orice umplutura nuca, branza, stafide, rahat...
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii