Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul. Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul fainii, adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea.
Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura, unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin. Framantam bine, aproximativ 10 minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii, poate mai trebuie adaugata apa.
Aluatul astfel obtinut, il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos, la loc caldut, fara curenti de aer (cam 30 minute). Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului, se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Cand o scoatem din cuptor, trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii