Paine de casa cu rosii uscate

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Paine de casa cu rosii uscate

Ingrediente

  • -0.5 kg faina
  • -250-300 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr rosii uscate la soare
  • -50 ml linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri fruze de cimbru
  • -1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul. Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul fainii, adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea.
Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura, unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin. Framantam bine, aproximativ 10 minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii, poate mai trebuie adaugata apa.
Aluatul astfel obtinut, il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos, la loc caldut, fara curenti de aer (cam 30 minute). Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului, se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Cand o scoatem din cuptor, trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
5
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos