Paine de casa cu rosii uscate

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Paine de casa cu rosii uscate

Ingrediente

  • -0.5 kg faina
  • -250-300 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr rosii uscate la soare
  • -50 ml linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri fruze de cimbru
  • -1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul. Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul fainii, adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea.
Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura, unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin. Framantam bine, aproximativ 10 minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii, poate mai trebuie adaugata apa.
Aluatul astfel obtinut, il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos, la loc caldut, fara curenti de aer (cam 30 minute). Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului, se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Cand o scoatem din cuptor, trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.