Cerneti faina cu sare pe masa de lucru sau intr-un vas. Faceti la mijloc o gropita, adaugati semintele de schinduf, rasnite cu masina de macinat electrica si cateva linguri de apa. Framantati adaugand apa treptat, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Formati o bila, presarati-o cu putina faina, acoperiti-o cu un prosop uscat si lasati-o sa se odihneasca 30 min.
Impartiti aluatul in 10-12 bucati egale pe care le modelati sub forma de discuri subtiri. Eu am intins o foaie de aluat, apoi am taiat rotunduri. Puneti-le pe un prosop uscat, presarati-le cu putina faina si impaturiti-le in jumatate. Acoperiti-le cu un alt prosop uscat si lasati-le sa mai stea 30 min.
Intre timp, tapetati tavile cu hartie de copt si incalziti cuptorul.
Despaturiti discurile de aluat, scuturati-le de surplusul de faina si asezati-le in tava.
Dati la cuptorul incins pentru 8-10 min, la temperatura de 220 grade, pana se rumenesc frumos, dar sa nu se arda. La jumatatea intervalului, intoarceti-le repede si dati tava din nou, la cuptor.
Serviti-o cu o supa fierbinte sau daca va face place, rontaiti-o!
Va propun o paine egipteana, cu seminte de schinduf, asa cum o pregateau ei, cu mii de ani inainte. Difera doar modul de coacere.
Aceasta paine, pe langa beneficiile medicale ale schindufului, are avantajul de a fi foarte hranitoare si se poate pastra timp indelungat.
Are aspectul unei mini-lipii, dar este uscata, crocant-sfaramicioasa la rupere si aromata. Parca imi imaginez pelerinii egipteni care isi puneau astfel de paini in desaga pentru o calatorie foarte lunga.
Schinduful este o planta a carei puteri tamaduitoare au fost cunoscute inca de acum 6000 de ani, iar semintele ei, erau utilizate pe post de condiment.
Daca despre salvie, se spune ca este o planta salvatoare a vietii, veti fi placut surprinsi sa constatati ca schinduful este uluitor.
Puteti citi in "Ghidul alimentelor" de pe site-ul nostru, despre bolile grave ale omenirii pe care le poate trata schinduful.
Nu ratati ocazia de a rasfoi ghidul, de a fi bine informati si a actiona in consecinta, in folosul vostru!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii