Paine cu Schinduf, Egipteana

Complexitate
redusa
Paine cu Schinduf, Egipteana

Ingrediente

  • -450 g faina (mai sanatoasa este cea integrala)
  • -1 lingurita seminte de schinduf
  • -1 lingura rasa cu sare
  • -apa

Mod de preparare

Cerneti faina cu sare pe masa de lucru sau intr-un vas. Faceti la mijloc o gropita, adaugati semintele de schinduf, rasnite cu masina de macinat electrica si cateva linguri de apa. Framantati adaugand apa treptat, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Formati o bila, presarati-o cu putina faina, acoperiti-o cu un prosop uscat si lasati-o sa se odihneasca 30 min.

Impartiti aluatul in 10-12 bucati egale pe care le modelati sub forma de discuri subtiri. Eu am intins o foaie de aluat, apoi am taiat rotunduri. Puneti-le pe un prosop uscat, presarati-le cu putina faina si impaturiti-le in jumatate. Acoperiti-le cu un alt prosop uscat si lasati-le sa mai stea 30 min.

Intre timp, tapetati tavile cu hartie de copt si incalziti cuptorul.
Despaturiti discurile de aluat, scuturati-le de surplusul de faina si asezati-le in tava.

Dati la cuptorul incins pentru 8-10 min, la temperatura de 220 grade, pana se rumenesc frumos, dar sa nu se arda. La jumatatea intervalului, intoarceti-le repede si dati tava din nou, la cuptor.

Serviti-o cu o supa fierbinte sau daca va face place, rontaiti-o!


Va propun o paine egipteana, cu seminte de schinduf, asa cum o pregateau ei, cu mii de ani inainte. Difera doar modul de coacere.
Aceasta paine, pe langa beneficiile medicale ale schindufului, are avantajul de a fi foarte hranitoare si se poate pastra timp indelungat.

Are aspectul unei mini-lipii, dar este uscata, crocant-sfaramicioasa la rupere si aromata. Parca imi imaginez pelerinii egipteni care isi puneau astfel de paini in desaga pentru o calatorie foarte lunga.

Schinduful este o planta a carei puteri tamaduitoare au fost cunoscute inca de acum 6000 de ani, iar semintele ei, erau utilizate pe post de condiment.

Daca despre salvie, se spune ca este o planta salvatoare a vietii, veti fi placut surprinsi sa constatati ca schinduful este uluitor.
Puteti citi in "Ghidul alimentelor" de pe site-ul nostru, despre bolile grave ale omenirii pe care le poate trata schinduful.
Nu ratati ocazia de a rasfoi ghidul, de a fi bine informati si a actiona in consecinta, in folosul vostru!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Desert gogosi
Bucataras.RO

Desert gogosi

Un desert adorat de toata lumea.

Desert gogosi
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri