Amestecam laptele caldut cu sarea, morcovul si dovlecelul. Topim untul si il varsam in compozitie, amestecam faina cu zaharul si drojdia, varsam deasupra lichidul si framantam un aluat nu foarte tare, el trebuie sa fie suplu. Lasam sa creasca 1h dupa care il mai lucram putin pe planul de lucru, il intindem cu mainile unse de ulei si il feliem cu un cutit ascutit sau cu ruleta de pizza.
Formam painica din fiecare felie si o asezam pe o tava tapetata cu hartie, presaram faina pe fiecare painica si dam la cuptorul preincins la 200 grade C pana se rumeneste frumos.
Scoatem din cuptor si acoperim cu un prosop curat cateva minute. Lasam sa se racoreasca, servim.
Pofta buna!
P. S. Reteta originala nu mentioneaza ca trebuie lasate in tava la crescut, eu le-am lasat 5-10 minute caci aveam altceva la cuptor.
Adaptata dupa o reteta a Gabytzei. Foarte bune.
Aperitiv crochete din carne tocata cu cascavalCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii