Paine cu Morcov si Dovlecel

Complexitate
redusa
Paine cu Morcov si Dovlecel

Ingrediente

  • 250 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 30 g de unt
  • 200 g de dovlecel ras
  • 140 g de morcov ras
  • 1 lingura de zahar
  • 7 g de drojdie uscata
  • 650 g de faina

Mod de preparare

Amestecam laptele caldut cu sarea, morcovul si dovlecelul. Topim untul si il varsam in compozitie, amestecam faina cu zaharul si drojdia, varsam deasupra lichidul si framantam un aluat nu foarte tare, el trebuie sa fie suplu. Lasam sa creasca 1h dupa care il mai lucram putin pe planul de lucru, il intindem cu mainile unse de ulei si il feliem cu un cutit ascutit sau cu ruleta de pizza.

Formam painica din fiecare felie si o asezam pe o tava tapetata cu hartie, presaram faina pe fiecare painica si dam la cuptorul preincins la 200 grade C pana se rumeneste frumos.

Scoatem din cuptor si acoperim cu un prosop curat cateva minute. Lasam sa se racoreasca, servim.

Pofta buna!


P. S. Reteta originala nu mentioneaza ca trebuie lasate in tava la crescut, eu le-am lasat 5-10 minute caci aveam altceva la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici