Paine cu Morcov si Dovlecel

Complexitate
redusa
Paine cu Morcov si Dovlecel

Ingrediente

  • 250 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 30 g de unt
  • 200 g de dovlecel ras
  • 140 g de morcov ras
  • 1 lingura de zahar
  • 7 g de drojdie uscata
  • 650 g de faina

Mod de preparare

Amestecam laptele caldut cu sarea, morcovul si dovlecelul. Topim untul si il varsam in compozitie, amestecam faina cu zaharul si drojdia, varsam deasupra lichidul si framantam un aluat nu foarte tare, el trebuie sa fie suplu. Lasam sa creasca 1h dupa care il mai lucram putin pe planul de lucru, il intindem cu mainile unse de ulei si il feliem cu un cutit ascutit sau cu ruleta de pizza.

Formam painica din fiecare felie si o asezam pe o tava tapetata cu hartie, presaram faina pe fiecare painica si dam la cuptorul preincins la 200 grade C pana se rumeneste frumos.

Scoatem din cuptor si acoperim cu un prosop curat cateva minute. Lasam sa se racoreasca, servim.

Pofta buna!


P. S. Reteta originala nu mentioneaza ca trebuie lasate in tava la crescut, eu le-am lasat 5-10 minute caci aveam altceva la cuptor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars