Framantam un aluat de paine normal (faina, sare, ulei de masline, apa calduta, zahar, drojdie) cu mana sau in masina de paine. Lasam la odihna cam 1 ora. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem cu mainile uleiate fiecare parte pentru a avea o foaie, nu foarte groasa.
Intepam cu furculita foaia pe care am asezat-o in prealabil pe o tava cu hartie de copt. Mai lasam in tava cam 10 minute acoperita cu un prosop curat si apoi o garnisim. Presaram sarea mare, asezam dovlecelul taiat rondele fine, apoi morcovul taiat tot fin, maslinele si ceapa.
Deasupra depunem cele 3-4 linguri de ulei de masline si presaram cimbrul uscat. Dam la cuptorul preincins prealabil (180-200°c) cam 25-30 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Servim alaturi de un pahar de bere rece. Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii