Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara

Ingrediente

  • - 450 g faina integrala de grau
  • - 50 g faina de secara
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata sau echivalentul in drojdie proaspata
  • - 60 ml ulei de masline
  • - 360 ml apa calduta

Mod de preparare

- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).

- Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata.

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.

- Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.

- Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute.
- Painea coapta se raceste pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
2
Paste

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
5
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Parteneri
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)
Bucataras.RO

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Inspiratie: http://retetepapabun.ro/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli/...

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri