Se cerne făina.
Într-un castron, se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.
Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.
Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.
Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.
Se lasă la crescut timp de o oră.
După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.
Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Se coace la 200 grade C, pentru 30-40 de minute.
A doua zi, se taie perfect în felii.
Poftă bună!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii