Paine cu Bere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu Bere

Ingrediente

  • Pentru o paine:
  • aprox 500 g faina alba
  • 50 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bere
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.

Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.

Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.

Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox. 35-45 min.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda:))).

Se pastreaza frageda chiar si 3 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)