Paine aromata la crock pot

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Paine aromata la crock pot

Ingrediente

  • 1 cană cu apă călduță
  • 1 pachet de drojdie uscată (7 gr)
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 tulpini rozmarin tocat (fără partea lemnoasă)
  • Câteva semințe amestec
  • 2 căni și jumătate de făină albă pentru paine

Mod de preparare

Această pâine e extrem de ușor de realizat, se poate pregăti și la cuptor, doar că atunci va avea nevoie de timp de dospire și se va coace mai repede.
Pregătim o maia din drojdie, zahăr, apă călduță, o lăsăm să acționeze 5 minute, apoi adăugăm restul ingredientelor.
Frământăm un aluat potrivit, îl așezăm pe o foaie de copt în oala crock pot .
Setăm treapta " High" și o coacem 1 oră și 30 de minute.
Pentru o ușoară crusta, se poate continua coacerea 15 minute la cuptorul încins la temperatura medie.
Rezultatul e o pâine cu miez pufos și coaja moale care îmi amintește foarte mult de pâinea la " ler" a mamei mele, pe care o savuram uneori în copilărie!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate