Paine Alba II

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine Alba II

Ingrediente

  • - 480 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 15 g sare de mare fin macinata
  • - 310 ml apa calduta
  • - 60 ml ulei de masline
  • - 9 g drojdie uscata
  • - ulei pentru pregatirea tavii de copt

Mod de preparare

- Faina, sarea, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile.

Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).

- Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru. Se framanta putin aluatul si se modeleaza astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 35 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura