- Faina, sarea, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile.
Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru. Se framanta putin aluatul si se modeleaza astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace painea timp de 35 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii