Muffins cu Seminte de In si Tarate de Ovaz

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu Seminte de In si Tarate de Ovaz

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr seminte de in macinate (flax seed meal)
  • 100 gr tarate de ovaz (oat bran)
  • 200 gr zahar brun (nu alb)
  • 2 lingurite bicarbonat alimentar
  • 1lingurita praf de copt
  • 2 lingurite de scortisoara (praf)
  • 2 mere mari, spalate, curatate de coaja si rase
  • 4 morcovi mai mari, spalati, curatati de coaja si rasi
  • 110 gr nuca pisata (nu macinata)
  • 180 ml lapte
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Faina, semintele de in macinate, tarata de ovaz, zaharul maro, bicarbonatul alimentar, sarea, praful de copt, si scortisoara se amesteca toate. Apoi se adauga merele rase, morcovii rasi si nucile pisate, se amesteca din nou si la urma se adauga cele 2 oua care au fost amestecate cu laptele si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se pune compozitia in forme de muffins, in care am asezat chesele de hartie.

Se pune compozitia de aluat pana sus, se da la foc potrivit la cuptor, se coc. Se introduce o scobitoare in centru lor, dupa aproximativ 25 de minute. In functie de cum iese scobitoarea (curata sau cu aluat necopt pe ea) se mai tin muffins-urile la cuptor sau se scot.
Se servesc asa calde, ca snack langa o ceasca cu ceai sau se acopera si se tin la frigider sau pe masa in bucatarie, si se servesc dimineata la micul dejun, taiate in jumatate si cu cate o feliuta de unt pus pe ele. Se incalzesc la microunde ptr 30 secunde si se consuma cu o cana de lapte rece sau cald. Sunt delicioase, si aici ma repet, sanatoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Perisoare in sos de rosii la multicooker
Bucataras.RO

Perisoare in sos de rosii la multicooker

Perisoare in sos de rosii la multicooker
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia