Faina, semintele de in macinate, tarata de ovaz, zaharul maro, bicarbonatul alimentar, sarea, praful de copt, si scortisoara se amesteca toate. Apoi se adauga merele rase, morcovii rasi si nucile pisate, se amesteca din nou si la urma se adauga cele 2 oua care au fost amestecate cu laptele si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se pune compozitia in forme de muffins, in care am asezat chesele de hartie.
Se pune compozitia de aluat pana sus, se da la foc potrivit la cuptor, se coc. Se introduce o scobitoare in centru lor, dupa aproximativ 25 de minute. In functie de cum iese scobitoarea (curata sau cu aluat necopt pe ea) se mai tin muffins-urile la cuptor sau se scot.
Se servesc asa calde, ca snack langa o ceasca cu ceai sau se acopera si se tin la frigider sau pe masa in bucatarie, si se servesc dimineata la micul dejun, taiate in jumatate si cu cate o feliuta de unt pus pe ele. Se incalzesc la microunde ptr 30 secunde si se consuma cu o cana de lapte rece sau cald. Sunt delicioase, si aici ma repet, sanatoase.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraTreaba e urmatoarea, ca Mami, bunica din partea mamei facea un chec delicios, nu stiu reteta, ea nu mai este, caietul ei cu...
Desert chec pufosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii