Mini-franzele Coloniale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 franzelute 15x8 cm
  • 5 ½ - 6 cesti de faina alba
  • nealbita
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • ¼ ceasca ulei vegetal
  • 2 ½ cesti apa calta (55 grade c) 2 pachete sau 2 linguri de drojdie uscata activa

Mod de preparare

Intr-un bol micut, presarati drojdia peste apa calduta. Amestecati cu un tel sau o furculita pentru a se omogeniza. Adaugati zahar si ulei.

Intr-un bol mare, amestecati 5 ½ cesti de faina si lingura de sare. Turnati amestecul de drojdie peste faina si amestecati cu mainile, pentru a face un aluat. Daca este prea uscat, mai puneti apa.

Daca este prea moale, mai puneti faina. Scoateti aluatul pe un blat presarat cu faina. Framantati-l 3-5 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam 1 – 1 ½ ore.

Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat cu faina. Formati un dreptunghi lung de aproximativ 30cm. Impartiti dreptunghiul in 6 parti egale. Modelati fiecare parte intr-o felie si puneti-le in tavi unse. Lasati-le sa creasca 30 min.

Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 175 grade c si puneti 2 sau 3 tavi direct pe polita. Coaceti 20 min. Scoateti franzelele din tava imediat si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.

Repetati procedura cu franzelele ramase.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate