Mini Tarte cu Dovleac

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Dovleac

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 85 gr zahar praf
  • 2-3 linguri apa rece (de la gheata daca se poate)
  • umplutura
  • dovleac ( dupa fierbere si pasirare a ramas 400 gr)
  • 125-150 gr zahar brun
  • scortisoara dupa gust
  • nuci tocate
  • dupa gust ( optional
  • vanilie ( optional)
  • sare ( un praf)

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas mai maricel, se adauga untul destul de rece, si feliat. Cu degetele sau cu un cutit mai lat se incepe frecarea untului in faina pana se formeaza faramiturile de aluat. Se adauga apoi zaharul praf, se amesteca, se face o adancitura in faina. Se pune prima data 2 linguri de apa rece, se framanta, daca mai este cazul (aluatul e prea dens) se mai adauga inca o lingura de apa rece. Este bine sa nu se puna toata apa din reteta dintr-o data, mai bine cate putin decat sa fie prea mult.

Se framanta 2-3 minute, pana se formeaza aluatul fraged si pufos.

Se imparte in trei parti, din doua parti se intinde o patura care urmeaza a se decupa dupa forma tartei pe care vreti sa o folositi (rotunda, triunghiulara, rombica etc), se aseaza aluatul in forma, cu degetele se lipeste pe peretii ei si marginea aluatului care este prea lunga, se rupe.

Se impunge cu dintii furculitei aluatul apoi se pune umplutura, care se face astfel:
- dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete, se fierbe putin in apa sau la steamer pana devine moale. Se lasa la racit, sa preseaza (cu preasa de cartofi, food processor, blender). Se aseaza apoi intr-o cratita, se amesteca cu zaharul (se pune dupa gust, cantitatea din reteta este orientativa), se adauga cateva nuci daca vreti, se incalzeste pe foc amestecand mereu, pana se topeste tot zaharul. La urma se adauga scortisoara dupa gust.

Deci, dupa ce tartele au fost umplute cu dovleac, din partea de aluat ramasa se intinde o alta foaie, ceva mai subtire decat prima, se decupeaza dupa preferinta (ghinde, mere, gutui, frunze, fasii de aluat care se pun ca un grilaj etc) se pun deasupra umpluturii, se pun la copt in cuptorul preincalzit in prealabil. (temperatura 350 F sau 180C).

Dupa coacere se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)