Mini Tarte cu Dovleac

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Dovleac

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 85 gr zahar praf
  • 2-3 linguri apa rece (de la gheata daca se poate)
  • umplutura
  • dovleac ( dupa fierbere si pasirare a ramas 400 gr)
  • 125-150 gr zahar brun
  • scortisoara dupa gust
  • nuci tocate
  • dupa gust ( optional
  • vanilie ( optional)
  • sare ( un praf)

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas mai maricel, se adauga untul destul de rece, si feliat. Cu degetele sau cu un cutit mai lat se incepe frecarea untului in faina pana se formeaza faramiturile de aluat. Se adauga apoi zaharul praf, se amesteca, se face o adancitura in faina. Se pune prima data 2 linguri de apa rece, se framanta, daca mai este cazul (aluatul e prea dens) se mai adauga inca o lingura de apa rece. Este bine sa nu se puna toata apa din reteta dintr-o data, mai bine cate putin decat sa fie prea mult.

Se framanta 2-3 minute, pana se formeaza aluatul fraged si pufos.

Se imparte in trei parti, din doua parti se intinde o patura care urmeaza a se decupa dupa forma tartei pe care vreti sa o folositi (rotunda, triunghiulara, rombica etc), se aseaza aluatul in forma, cu degetele se lipeste pe peretii ei si marginea aluatului care este prea lunga, se rupe.

Se impunge cu dintii furculitei aluatul apoi se pune umplutura, care se face astfel:
- dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete, se fierbe putin in apa sau la steamer pana devine moale. Se lasa la racit, sa preseaza (cu preasa de cartofi, food processor, blender). Se aseaza apoi intr-o cratita, se amesteca cu zaharul (se pune dupa gust, cantitatea din reteta este orientativa), se adauga cateva nuci daca vreti, se incalzeste pe foc amestecand mereu, pana se topeste tot zaharul. La urma se adauga scortisoara dupa gust.

Deci, dupa ce tartele au fost umplute cu dovleac, din partea de aluat ramasa se intinde o alta foaie, ceva mai subtire decat prima, se decupeaza dupa preferinta (ghinde, mere, gutui, frunze, fasii de aluat care se pun ca un grilaj etc) se pun deasupra umpluturii, se pun la copt in cuptorul preincalzit in prealabil. (temperatura 350 F sau 180C).

Dupa coacere se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia