Mini Tarte cu Dovleac

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Dovleac

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 85 gr zahar praf
  • 2-3 linguri apa rece (de la gheata daca se poate)
  • umplutura
  • dovleac ( dupa fierbere si pasirare a ramas 400 gr)
  • 125-150 gr zahar brun
  • scortisoara dupa gust
  • nuci tocate
  • dupa gust ( optional
  • vanilie ( optional)
  • sare ( un praf)

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas mai maricel, se adauga untul destul de rece, si feliat. Cu degetele sau cu un cutit mai lat se incepe frecarea untului in faina pana se formeaza faramiturile de aluat. Se adauga apoi zaharul praf, se amesteca, se face o adancitura in faina. Se pune prima data 2 linguri de apa rece, se framanta, daca mai este cazul (aluatul e prea dens) se mai adauga inca o lingura de apa rece. Este bine sa nu se puna toata apa din reteta dintr-o data, mai bine cate putin decat sa fie prea mult.

Se framanta 2-3 minute, pana se formeaza aluatul fraged si pufos.

Se imparte in trei parti, din doua parti se intinde o patura care urmeaza a se decupa dupa forma tartei pe care vreti sa o folositi (rotunda, triunghiulara, rombica etc), se aseaza aluatul in forma, cu degetele se lipeste pe peretii ei si marginea aluatului care este prea lunga, se rupe.

Se impunge cu dintii furculitei aluatul apoi se pune umplutura, care se face astfel:
- dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete, se fierbe putin in apa sau la steamer pana devine moale. Se lasa la racit, sa preseaza (cu preasa de cartofi, food processor, blender). Se aseaza apoi intr-o cratita, se amesteca cu zaharul (se pune dupa gust, cantitatea din reteta este orientativa), se adauga cateva nuci daca vreti, se incalzeste pe foc amestecand mereu, pana se topeste tot zaharul. La urma se adauga scortisoara dupa gust.

Deci, dupa ce tartele au fost umplute cu dovleac, din partea de aluat ramasa se intinde o alta foaie, ceva mai subtire decat prima, se decupeaza dupa preferinta (ghinde, mere, gutui, frunze, fasii de aluat care se pun ca un grilaj etc) se pun deasupra umpluturii, se pun la copt in cuptorul preincalzit in prealabil. (temperatura 350 F sau 180C).

Dupa coacere se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit