Micile vrajitoare

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Micile vrajitoare

Ingrediente

  • 250 g margarină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 350 ml borş,
  • făină cât cuprinde,
  • 5 mere,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • pesmet

Mod de preparare

Pentru inceput, se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se călesc până se înmoaie, iar când sunt fierte, se dau deoparte, se adaugă un praf de scortişoară şi se lasă la răcit.

Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.
Se împarte aluatul în două bucăţi.
Se presară făină pe masă şi se întinde primul aluat în foaie subţirică. Se decupează cercuri mai mari cu un pahar, se presară puţin pesmet (care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt) se umple cu mere şi se lipeşte cu degetele, formând o sferă în mână. Eu le-am crestat cu un cuţit ca sa le dau forma de dovlecei, dar nu trebuie să arate prea bine, scopul e să fie cât mai ciudaţi, aşa ca nişte vrăjitoare.
Aceste sfere se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se coc la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se fac aurii.
Celălalt aluat se întinde în foaie, din care se decupează cercuri, pe care le vom modela cu degetele ca să le dăm formă de pălărioare. Acestea se coc maxim 10 minute, fiind mai subţiri se fac mai repede, deci le vom coace într-o altă tavă, separat de sferele umplute cu mere.

Poftă Bună!

Dacă v-a speriat reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu :)
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/micile-vrajitoare.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura