Sos picant de rosii
Incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.
Aromatizati cu busuioc, oregano, boia iute, zahar si usturoi zdrobit, dupa gust. Potriviti gustul de sare si piper. Lasati sa se raceasca.
Aluat
Cerneti intr-un castron faina si sarea.
Turnati apa in adancitura facuta in mijlocul fainii.
Framantati bine ingredinetele si intindeti aluatul intr-o foaie mai grosuta.
Ungeti uniform foaia de aluat cu ½ din cantitatea de unt (margarina) frecat in prealabil cat sa devina spumos si impachetati ca pe un portofel.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Repetati inca o data operatiunea, folosind restul de margarina si dati din nou la rece 30 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie, pe masa infainata si ungeti-l cu pasta de sos picant.
Rulati sub forma de sul si taiati in felii groase de cel putin 2 cm.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40- 45 min, la 180 grade sau pana ce melcii sunt copti si frumos rumeniti. Scoateti pe un gratar.
Serviti cat sunt calzi.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDeja se stie ca pastele imi plac tare mult :)) ... de data aceasta propun niste paste la cuptor !
Paste cu legume la cuptorDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii