Melci cu Sos Picant de Rosii

Complexitate
redusa
Melci cu Sos Picant de Rosii

Ingrediente

  • Sos picant de rosii:
  • -2- 3 linguri ulei
  • -1 borcan rosii cherry in bulion (370 ml)
  • -busuioc si oregano, dupa gust
  • -1/4 lingurita boia iute
  • -6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1- 2 lingurite zahar, dupa gust
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -300 ml apa
  • -sare
  • Altele:
  • -250 g unt / margarina, la temperatura camerei

Mod de preparare

Sos picant de rosii
Incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.

Aromatizati cu busuioc, oregano, boia iute, zahar si usturoi zdrobit, dupa gust. Potriviti gustul de sare si piper. Lasati sa se raceasca.

Aluat
Cerneti intr-un castron faina si sarea.
Turnati apa in adancitura facuta in mijlocul fainii.
Framantati bine ingredinetele si intindeti aluatul intr-o foaie mai grosuta.
Ungeti uniform foaia de aluat cu ½ din cantitatea de unt (margarina) frecat in prealabil cat sa devina spumos si impachetati ca pe un portofel.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Repetati inca o data operatiunea, folosind restul de margarina si dati din nou la rece 30 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie, pe masa infainata si ungeti-l cu pasta de sos picant.
Rulati sub forma de sul si taiati in felii groase de cel putin 2 cm.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40- 45 min, la 180 grade sau pana ce melcii sunt copti si frumos rumeniti. Scoateti pe un gratar.

Serviti cat sunt calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti