Cantitatea de malai necesara se injumatateste de la bun inceput. Luam ceaunul cu apa, il punem pe pirostii si dam foc sa dea fiertura in clocot. Cand clocoteste apa, prima jumatate de faina se pune la fiert impreuna cu sarea, si se fierbe cam o jumatate de ceas.
Se indeamna la foc si terciul nostru bolboroseste in voie mangaiat de para focului ce joaca nebuneste sub ceaun.
Dupa ce a fiert bine terciul adaugam restul de malai si lasam sa se omogenizeze cu terciul. Coapta bine si mestecata virtos cum numai unei rudarese ii sade bine, dupa ce e gata se rastoarna pe masa. Sper ca sa observat modul de lucru diferit fata de mamaliga pripita ca sa nu existe dubii.
Dintre toate aleg saramura de raci, si mujdeiul pasta de usturoi care in retetele urmatoare il voi numi mujdei oltenesc.
"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Salam de biscuiţi, reţetă adaptataRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii