Cantitatea de malai necesara se injumatateste de la bun inceput. Luam ceaunul cu apa, il punem pe pirostii si dam foc sa dea fiertura in clocot. Cand clocoteste apa, prima jumatate de faina se pune la fiert impreuna cu sarea, si se fierbe cam o jumatate de ceas.
Se indeamna la foc si terciul nostru bolboroseste in voie mangaiat de para focului ce joaca nebuneste sub ceaun.
Dupa ce a fiert bine terciul adaugam restul de malai si lasam sa se omogenizeze cu terciul. Coapta bine si mestecata virtos cum numai unei rudarese ii sade bine, dupa ce e gata se rastoarna pe masa. Sper ca sa observat modul de lucru diferit fata de mamaliga pripita ca sa nu existe dubii.
Dintre toate aleg saramura de raci, si mujdeiul pasta de usturoi care in retetele urmatoare il voi numi mujdei oltenesc.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasao aroma deosebita a orezului datorata vinului si sofranului
Steak cu orez si sofranDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii