Mamaliga Rudareasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • malai
  • sare

Mod de preparare

Cantitatea de malai necesara se injumatateste de la bun inceput. Luam ceaunul cu apa, il punem pe pirostii si dam foc sa dea fiertura in clocot. Cand clocoteste apa, prima jumatate de faina se pune la fiert impreuna cu sarea, si se fierbe cam o jumatate de ceas.

Se indeamna la foc si terciul nostru bolboroseste in voie mangaiat de para focului ce joaca nebuneste sub ceaun.

Dupa ce a fiert bine terciul adaugam restul de malai si lasam sa se omogenizeze cu terciul. Coapta bine si mestecata virtos cum numai unei rudarese ii sade bine, dupa ce e gata se rastoarna pe masa. Sper ca sa observat modul de lucru diferit fata de mamaliga pripita ca sa nu existe dubii.
Dintre toate aleg saramura de raci, si mujdeiul pasta de usturoi care in retetele urmatoare il voi numi mujdei oltenesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa