Prima data se face salamul de biscuiti. Biscuitii se zdrobesc cu facaletul ori la robotul de bucatarie, apoi se pun intr-un bol, iar peste ei se pune atat iaurtul cat si cacao si se framanta bine, iar daca e nevoie si mai adauga si cele 2 linguri de lapte.
Din compozitie se fac patru bucati de salam, doua mai mari si doua mai mici.
Apoi, fiecare bucata de salam se inveleste in folie alimentara si se dau la frigider pentru cel putin 2h.
Cand se apropie sa expire timpul de "odihna" din frigider a bucatilor de salam, se topeste ciocolata. Ciocolata se imparte in doua. Jumatate se pune la topit la microunde, la temperatura cea mai mica, iar cealalta se lasa deoparte, pentru ca se va folosi mai tarziu.
Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, 1 samanta de pin sau o jumatate de migdala.
Apoi, se iau din frigider doua bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile... nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!
Cu ciocolata trebuie lucrat, foarte rapid ca altfel se intareste!
Dupa, se pune la topit la microunde cealalta cantitate de ciocolata, iar cand e lichida se pune colorant rosu ... sau ce culoare doriti, evident. Apoi, cu glazura rezultata se dau celelate doua bucati de salam.
Lumanarile rezultate, se mai dau la frigider pana se usuca.
Sarbatori fericite!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...
Musaca de post cu ciuperciCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii