Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Complexitate
redusa
Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Ingrediente

  • 1 cup (145 gr) faina alba
  • 1 cup faina integrala
  • 1/2 lingurita de sare
  • lapte la temperatura camerei sau putin mai caldut
  • ulei pentru uns si copt

Mod de preparare

Sarea si fainile se amesteca intre ele bine de tot dupa care incepem sa adaugam tot cate putin lapte si amestecam cu o furculita. Adaugam si o lingura de ulei intre timp. Trebuie adaugat destul lapte (se poate folosi si apa) sa obtinem un aluat moale, nelipicios si usor de modelat.

Se framanta bine cateva minute dupa care se pune intr-un vas, acoperim cu un prosop curat si umed si lasam la odihna jumatate de ora.

Dupa trecerea perioadei de odihna, impartim aluatul in parti egale (trebuie sa va iasa circa 7-8 bile) pe care le lasam intr-un vas acoperit cu un prosop.

Pe blatul de lucru usor infainat, punem prima bucata de aluat si intindem cu sucitorul un disc subtire, circa 2-3 mm. Discul obtinut il ungem cu o pensula inmuiata in ulei dupa care presaram faina deasupra. Apoi pliem aluatul exact ca si un evantai.

Dupa ce am obtinut aluatul pliat intindem de el prima data de la mijloc apoi de la margini, in asa fel incat sa il intindem cat mai mult fara sa il rupem. Bucata de aluat obtinuta o infasuram in forma de spirala (melc) capatul punandu-l dedesubtul discului obtinut. Lasam pe o farfurie pana terminam toate celelalte parti.

Cu ajutorul sucitorului intindem discurile in foi subtiri cam de circa 3-4 mm grosime.
Pregatim o tigaie, o infierbantam bine si punem primul disc in tigaie, avand grija sa miscam mereu de tigaie sa nu ardem painea. Vom observa ca se va umfla din loc in loc, in momentul asta intoarcem pe cealalta parte si coacem in continuare, avand grija sa ungem cu o pensula partea coapta deja.

A doua parte se va coace mult mai repede decat prima parte deci "clatita" trebuie intoarsa de pe o parte pe alta mereu. Timpul de copt este undeva pe la 3 minute /paine plata.

Se poate consuma langa o mancare, tocana sau chiar supa iar daca este umpluta este chiar ea o mancare care se poate consuma langa iaurt.
Pentru varianta de post se foloseste apa sau lapte de soia/coconut/migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura