Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Complexitate
redusa
Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Ingrediente

  • 1 cup (145 gr) faina alba
  • 1 cup faina integrala
  • 1/2 lingurita de sare
  • lapte la temperatura camerei sau putin mai caldut
  • ulei pentru uns si copt

Mod de preparare

Sarea si fainile se amesteca intre ele bine de tot dupa care incepem sa adaugam tot cate putin lapte si amestecam cu o furculita. Adaugam si o lingura de ulei intre timp. Trebuie adaugat destul lapte (se poate folosi si apa) sa obtinem un aluat moale, nelipicios si usor de modelat.

Se framanta bine cateva minute dupa care se pune intr-un vas, acoperim cu un prosop curat si umed si lasam la odihna jumatate de ora.

Dupa trecerea perioadei de odihna, impartim aluatul in parti egale (trebuie sa va iasa circa 7-8 bile) pe care le lasam intr-un vas acoperit cu un prosop.

Pe blatul de lucru usor infainat, punem prima bucata de aluat si intindem cu sucitorul un disc subtire, circa 2-3 mm. Discul obtinut il ungem cu o pensula inmuiata in ulei dupa care presaram faina deasupra. Apoi pliem aluatul exact ca si un evantai.

Dupa ce am obtinut aluatul pliat intindem de el prima data de la mijloc apoi de la margini, in asa fel incat sa il intindem cat mai mult fara sa il rupem. Bucata de aluat obtinuta o infasuram in forma de spirala (melc) capatul punandu-l dedesubtul discului obtinut. Lasam pe o farfurie pana terminam toate celelalte parti.

Cu ajutorul sucitorului intindem discurile in foi subtiri cam de circa 3-4 mm grosime.
Pregatim o tigaie, o infierbantam bine si punem primul disc in tigaie, avand grija sa miscam mereu de tigaie sa nu ardem painea. Vom observa ca se va umfla din loc in loc, in momentul asta intoarcem pe cealalta parte si coacem in continuare, avand grija sa ungem cu o pensula partea coapta deja.

A doua parte se va coace mult mai repede decat prima parte deci "clatita" trebuie intoarsa de pe o parte pe alta mereu. Timpul de copt este undeva pe la 3 minute /paine plata.

Se poate consuma langa o mancare, tocana sau chiar supa iar daca este umpluta este chiar ea o mancare care se poate consuma langa iaurt.
Pentru varianta de post se foloseste apa sau lapte de soia/coconut/migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Cannelloni cu ricotta si spanac
Bucataras.RO

Cannelloni cu ricotta si spanac

Cannelloni cu ricotta si spanac
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty