Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Complexitate
redusa
Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Ingrediente

  • 1 cup (145 gr) faina alba
  • 1 cup faina integrala
  • 1/2 lingurita de sare
  • lapte la temperatura camerei sau putin mai caldut
  • ulei pentru uns si copt

Mod de preparare

Sarea si fainile se amesteca intre ele bine de tot dupa care incepem sa adaugam tot cate putin lapte si amestecam cu o furculita. Adaugam si o lingura de ulei intre timp. Trebuie adaugat destul lapte (se poate folosi si apa) sa obtinem un aluat moale, nelipicios si usor de modelat.

Se framanta bine cateva minute dupa care se pune intr-un vas, acoperim cu un prosop curat si umed si lasam la odihna jumatate de ora.

Dupa trecerea perioadei de odihna, impartim aluatul in parti egale (trebuie sa va iasa circa 7-8 bile) pe care le lasam intr-un vas acoperit cu un prosop.

Pe blatul de lucru usor infainat, punem prima bucata de aluat si intindem cu sucitorul un disc subtire, circa 2-3 mm. Discul obtinut il ungem cu o pensula inmuiata in ulei dupa care presaram faina deasupra. Apoi pliem aluatul exact ca si un evantai.

Dupa ce am obtinut aluatul pliat intindem de el prima data de la mijloc apoi de la margini, in asa fel incat sa il intindem cat mai mult fara sa il rupem. Bucata de aluat obtinuta o infasuram in forma de spirala (melc) capatul punandu-l dedesubtul discului obtinut. Lasam pe o farfurie pana terminam toate celelalte parti.

Cu ajutorul sucitorului intindem discurile in foi subtiri cam de circa 3-4 mm grosime.
Pregatim o tigaie, o infierbantam bine si punem primul disc in tigaie, avand grija sa miscam mereu de tigaie sa nu ardem painea. Vom observa ca se va umfla din loc in loc, in momentul asta intoarcem pe cealalta parte si coacem in continuare, avand grija sa ungem cu o pensula partea coapta deja.

A doua parte se va coace mult mai repede decat prima parte deci "clatita" trebuie intoarsa de pe o parte pe alta mereu. Timpul de copt este undeva pe la 3 minute /paine plata.

Se poate consuma langa o mancare, tocana sau chiar supa iar daca este umpluta este chiar ea o mancare care se poate consuma langa iaurt.
Pentru varianta de post se foloseste apa sau lapte de soia/coconut/migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia